KINO NAJAVA : JESEN 2017

Ljeto polako prolazi, jesen dolazi i Goodtalking Vam donosi pregled najzanimljivijih filmskih premijera do kraja godine. U kino dvorane dolazi puno više naslova od navedenih u tekstu – ovo je izbor najzanimljivih. Početak prikazivanja odnosi se na datum potvrđenih američkih premijera.

RUJAN:

“Kula tmine” nije uspjela ali Stephen King ove godine ima još jedan adut u rukavu. Početkom devetog mjeseca u kina kreće “Ono” ekranizacija književnog predloška koji je mnogima promijenio percepciju i doživljaj klauna. Film traje 135 minuta, redatelj je Andy Muschietti – najave izgledaju vrlo dobro.
Isti datum otvaranja (08.09) ima i klaustrofobična akcijska drama “9/11”. Priča govori o petero stranaca zaglavljenih u liftu tijekom napada na World Trade Centar. Glumačka ekipa zanimljiva i vrlo živopisna – Charlie Sheen, Whoopi Goldberg, Gina Gershon i Luis Guzman.
Sredinom mjeseca u kina stiže novi film Darrena Aronofskya. Glavne uloge u filmu “Mother” tumače Jennifer Lawrence i Javier Bardem. Opširniju najavu filma možete pročitati OVDJE. Isti dan kreće i “Američki plaćenik” akcijski triler u kojem glavne uloge tumače Dylan O’Brien, Taylor Kitsch i Michael Keaton.
TRAILER za Američke plaćenika možete pročitati OVDJE
Jake Gyllenhaal posljednjih je godina, iz tko zna kojih razloga, neopravdano izostavljen sa popisa nominiranih za najvažnije filmske nagrade. Nastup u filmu “Stronger” mogao bi Jakeu donijeti nominaciju za “Oscara”. Film je temeljen na istinitoj priči o Jeffu Baumanu, žrtvi terorističkog napada u Bostonu koji se odbija predati i postaje simbol nade. Uz Gyllenhaala u filmu nastupa i Tatiana Maslany (tv serija “Orphan Black”).
TRAILER za Stronger pogledajte OVDJE
Krajem mjeseca gledat ćemo jedan remake i jedan nastavak. Nastavak je “Kingsman: Golden Circle”. Špijunsko-akcijska zafrkancija ponovo je okupila izvrsnu glumačku ekipu (Taaron Egerton, Jeff Bridges, Halle Berry, Mark Strong, Julianne Moore, Colin Firth, Vinnie Jones). Studenti medicine ponovo će tražiti odgovore na onoj strani u remakeu filma “Tanka linija smrti”. Glavne uloge u filmu tumače Ellen Page, Kiefer Sutherland, Diego Luna i Nina Dobrev.

LISTOPAD

Deseti mjesec počinje jednim od najočekivanijih filmova godine. “Blade Runner 2049” mogao bi dati odgovor na pitanja koja su ostala neodgovorena sve ove godine. Redatelj filma je Dennis Villeneuve, glavne uloge tumače Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Ana de Armas i Robin Wright. Opširnije najavu možete pogledati OVDJE
Tjedan dana nakon “Blade Runnera” u kina stiže i prva ekranizacije priče o detektivu Harryu Holeu. Glavna uloga povjerena je Michaelu Fassbenderu, opširniju najavu filma možete pročitati OVDJE.
Krajem mjeseca u kina dolazi “Geostorm”, film katastrofe za koji se iskreno nadam da neće biti katastrofalan film. Redatelj Dean Devlin okupio je zanimljivu glumačku ekipu (Gerard Butler, Ed Harris, Andy Garcia, Jim Sturgess…), trailer za film možete pogledati OVDJE.
Listopad je mjesec u kojem će Idris Elba i Kate Winslet morati preživjeti u divljini nakon avionske nesreće. Radnja je to filma “Planina između nas” izraelskog redatelja Hany Abu-Assada. Krajem mjeseca vraća se i Jigsaw u istoimenom horor filmu u nas prevedenom kao “Slagalica strave” dio 8…

STUDENI:

Mjesec počinje s novim Avengers filmom. Sudeći prema traileru Thor se nalazi pred najvećim iskušenjem – njeno ime je Hela. Thor ostaje i bez svojeg znaka raspoznavanja, ali u pomoć stižu stari znanci. Redatelj filma je Taika Waititi dok glumačku ekipu predvode Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Cate Blanchett i Tom Hidlleston. Trailer i opširniju najavu filma možete pogledati OVDJE .
Tjedan dana nakon Thora kino ponuda odlazi u špijunske krugove – “Red Sparrow” ime je filma u kojem se glavna junakinja, lijepa ruska agentica Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) zaljubi u agenta CIAe. Redatelj filma je Francis Lawrence (“Igre gladi: Šojka rugalica”), u filmu nastupaju i Joel Edgerton, Jeremy Irons i Matthias Schoenaerts.
Sredina mjeseca u kina donosi okupljanje DC superjunaka. Nakon izvrsne “Wonder Woman” Dianu Prince ponovo ćemo gledati u društvu Batmana, Aquamana, Flasha i Cyborga. Trailer vizualno izgleda izvrsno no čini se da je Snyder (ponovo) nakrcao film s previše likova. Kako god bilo 17.10 je DC dan – opširniju najavu i trailer za film pogledajte OVDJE .
Britanski filmaš Kenneth Branagh odlučio je režirati i glumiti Herculea Poirota u ekranizaciji krimića Agathe Christie. “Ubojstvo u Orient Expressu” okupio je izvrsnu glumačku ekipu (Johnny Depp, Daisy Ridley, Michelle Pfeiffer, Willem Defoe, Penelope Cruz..) koju možete vidjeti u TRAILERU
Gary Oldman jedan je od najvažnijih i najpopularnijih glumaca koji nemaju Oscara. To bi se moglo promijeniti nakon biografske drame “Darkest Hour”. Oldman tumači Winstona Churchilla u najtežim, najizazovnijim trenucima njegove političke karijere. U filmu glume i Kristin Scott Thomas Lily James a kako izgleda Churchill kada ga interpretira Gary Oldman možete pogledati OVDJE

PROSINAC

Zadnji mjesec godine u znaku je epizode 8. “Posljednji Jedi” nastavlja tamo gdje se Sila probudila – Rey je na školovanju kod Lukea, Kylo Ren ubojica Han Soloa završava obuku i čini se da nas očekuje novi, epski obračun dobra i zla. Redatelj filma je Rian Johnson, ponovo ćemo gledati većinu poznatih glumačkih lica iz prethodnog filma. Trailer i opširniju najavu filma pogledajte OVDJE.
Od ostalih naslova potvrđenih za 12 mjesec vrijedi spomenuti remake “Jumanjija”, animirani “Ferdinand” te SF komediju “Downsizing” (Matt Damon, Christoph Waltz) no čini se da je Epizoda 8 preplašila ozbiljnu blockbustersku konkurenciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)