Naslovnica Filmovi OTETA

OTETA

949

REDATELJ:Simon West
GLAVNE ULOGE:Nicholas Cage,Josh Lucas,Malkin Akerman,Danny Houston
TRAJANJE:90 minuta

Will Montgomery (Nicholas Cage) se nakon odslužene osmogodišnje kazne zatvora vraća u New Orleans.Will je uhićen nakon pljačke 10 milijuna dolara kada se “porječkao” sa svojim partnerom te ga ranio.Opljačkani novac je zapalio kako bi smanjio buduću zatvorsku kaznu.Sada nakon osam godina dolazi u posjetu kćeri te želi nastaviti živjeti normalnim životom.Ali njegov bivši partner Vincent (Josh Lucas) otima mlađahnu Sami (Alison Loeb) i traži od Willa da mu isplati njegov dio plijena opljačkanog prije 8 godina. Plijena koji više ne postoji ali Vincent za to ne zna…
Nicholas Cage i dalje nastavlja  ubitačnim tempom snimati filmove.U slijedeće dvije godine najavljen je u čak 11 filmova plus još najave uloge u trećem dijelu “Plaćenika” za koji se još uvijek ne zna početak snimanja.U ovom filmu je ponovo surađivao sa Simonom Westom redateljem solidnog “Con Aira” u kojem je Cage igrao zatvorenika.Treba napomenuti da je West svoj “hollywodski” život započeo sa vrlo dobrim trilerom “Generalova kći”(John Travolta u dobroj glavnoj ulozi) ali nakon ta dva filma slijedeći projekti i nisu bili nešto previše zanimljivi(osim “Plaćenika 2”). Nažalost i ovaj film je “korak unazad” za oba glavna aktera ove priče…

Malo je dobroga u ovom filmu.Prvi dio filma je prizor pljačke u trajanju od dvadesetak minuta.Taj dio izgleda kao kompilacija kopiranja nekih puno boljih filmova(“Vrućina” naprimjer…). Cijeli taj prikaz pljačke (uostalom kao i ostatak filma) je nevjerojatno neuvjerljiv i loše režiran.Naime članovi ekipe koja bez problema “nadigra” kompletnu policiju i FBI u pljački deset milijuna dolara međusobno se posvađaju(na kraju pljačke kada im je plijen u rukama i trebaju se lagano udaljiti sa mjesta zločina) kao mala djeca oko igračke.Kasniji glavni negativac Willov bivši partner koji mu otima kćer je toliko loš odnosno preglumljen i nametljiv da izaziva smijeh a ne  interes kao što ga izazivaju svi bolje odglumljeni “bad boysi” na filmu.Policija posebno FBI su također karikaturalno prikazani;odlaze uhititi Willa i njegovog bivšeg partnera,pronalaze ih a zatim glavna faca izdaje zapovijed da malo pričekaju sa akcijom jer se osumnjičeni tuku međusobno pa neka malo izmore jedan drugoga?!.A tek kodirani razgovor Wila sa njegovom pomoćnicom koji se odvija ne u šiframa nego ni manje ni više nego na švedskom jeziku?!
Takvih nebuloza film je prepun čak i akcijske scene u kojima se West pokazao kao majstor u dosadašnjim filmovima su neinventivne i dosadne.Sve u svemu jedan od lošijih filmova kao Cage tako i Westa. Obzirom na inflaciju naslova sa Cageom u glavnoj ulozi(čovjek očito ne bira nego snima sve šta mu se ponudi; razlog su glumčeve financijske dubioze…i bogati plaču…ali oni barem imaju stalan posao), filmova ovakve “kvalitete”  bit će u budućnosti….
OCJENA:4

Prethodni članakSILENT HILL:OTKRIVENJE
Sljedeći članakSKYFALL
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.