NESTALA

REDATELJ:Heitor Dahlia
GLAVNE ULOGE:Amanda Seyfried,Daniel Sunjata,Jennifer Carpenter,Sebastian Stan
TRAJANJE:90 minuta
NAZIV ORIGINALA: Gone

 

Jill Parish (Amanda Seyfried, poznata po ulogama u filmovima “In time” i “Red riding hood”) je konobarica sa traumama iz prošlosti. Oteta prije godinu dana još uvijek nije uspjela prebroditi  traumu. Jedne večeri oteta je Jillina sestra. Uvjerena da je i sestra žrtva istog otmičara odlazi na policiju. Međutim, tamo nailazi na nerazumijevanje zbog svoje psihičke nestabilnosti; policija misli da je neopravdano u panici i da umišlja….
“Nestala” je još jedan u nizu “hitova” koji se u videotekama reklamiraju kao vrhunski naslovi i “flmovi koji će Vas prikovati” za fotelju,krevet ili stolicu ovisi o tome na kojem vrstu sjedala preferirate gledanje filma. Međutim, ne vjerujte tim obmanama.”Nestala” je kao “Sektor 8” jedan od onih filmova na koje ne treba trošiti previše pažnje osim ako stvarno nemate pametnijeg načina da ispunite 90 minuta…

Zaplet i nije tako loš. Naša junakinja je uspjela pobjeći otmičaru, te je završila na psihijatriji i sada se nastoji koliko-toliko vratiti svakodnevnom životu. Kada ne pronalazi sestru kod kuće odmah to prijavljuje policiji koja i nije baš previše naklonjena njenoj zabrinutosti. I tog trenutka pred gledatelja se postavlja dvojba; je li naša junakinja umišlja stvari ili je sestra zaista oteta? U ovom slučaju pasivnost policije je oporavdana;  kako drugačije reagirati kada sestre nema nekoliko sati, a osoba koja ju prijavljuje  opsjednuta je otmicama zbog svojeg neugodnog iskustva. Svaki film ovog žanra (triler) mora imati barem jednu od slijedeće dvije komponente da bi bio uspješan,gledljiv; prva je napetost. a druga kvalitetno obrađen negativac (bez obzira je li riječ o ubojici, otmičaru ili teroristu) i motivacija zbog koje se dotični “posvetio” zločinima (sjetimo se npr: Hannibala Lectora ili Kevina Spaceya u ulozi Johna Doe u filmu “Sedam”). “Nestala” nema niti jedno niti drugo. Sve do pred sam kraj film uopće nije napet, a o ubojici saznajemo vrlo malo tek na samom kraju filma. Svjetle točke filma su solidna Amanda Seyfried u glavnoj ulozi te pojavljivanje Jennifer Carpenter (Dexterova sestra Deb) u sporednoj ulozi…..

OCJENA:4

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)