Naslovnica Drama ZAUVIJEK TVOJ

ZAUVIJEK TVOJ

734
0
Photo: Warner Bros Pictures

REDATELJ:Scott Hicks
GLAVNE ULOGE:Zac Efron,Taylor Schiling,Blythe Danner,Riley Thomas Stewart
TRAJANJE:95 minuta
NAZIV ORIGINALA: The Lucky One

Američki marinac imenom Logan (Zac Efron) na nekom od svjetskih ratišta (vjerojatno Afganistan ili Irak) pronalazi sliku lijepe mlade žene koja mu spletom okolnosti spašava život (slika, ne žena). Nakon povratka u domovinu  Logan odlučuje potražiti ženu sa slike….
Ovako izgleda zaplet nevjerojatno klišeizirane i predvidljive romantične drame zvane “Zauvijek tvoj”. Iako redatelj Hicks u svojoj biografiji ima odličan “Sjaj”, film u kojem je briljirao Geoffrey Rush nagrađen Oscarom za ulogu pijanista, “Zauvijek tvoj” je uistinu teško probavljivo djelo. Početak filma odnosno njegov zaplet  je prilično neuvjerljiv i izgleda kao da ga je osmislila propaganda američke vojske. Ajmo dečki svi u vojsku diljem svijeta pa ćete pronaći pravu ljubav…neki će i poginuti, ali tko preživi uživat će. Idemo dalje. Nakon povratka u domovinu naš hrabri marinac se hodajući (?!) uputi u potragu za misterioznom ženom sa slike. Mogao je Logan uzeti i neko prijevozno sredstvo, ali to bi vjerojatno potamnilo njegov imidž pravog, iskonskog pripadnika oružanih snaga SAD-a. Ili je redatelj htio pješačenjem dati njegovom “pothvatu” epsku dimenziju. Kada pronađe lijepu plavojku kod koje se i zaposli sve je već viđeno. Ona nema nikakvog muškarca u svojem životu, tu su i njen sin, majka i brdo simpatičnih pasa i svi skupa čekaju samo njega. Svi  zajedno imaju zadatak pokušati izvući iz gledatelja emotivnu reakciju pod svaku cijenu. Baš i ne uspijevaju jer je čitava priča prilično predvidljiva i patetično. Negativac je bivši muž, otac djeteta koji je zapreka ljubavi i sreći naših sudbinski spojenih junaka, ali nema brige i njega će redatelj srediti. Jer ne možeš protiv marinca pa makar bio i policajac…
Radnja je nategnuta do bola, pa Hicks u nekoliko navrata mora upotrijebiti muzičke pauze kako bi film rastegnuo na zadovoljavajućih devedesetak minuta…
I to bi bilo to što se ovog filma tiče…nemaštovito, predvidljivo i neuzbudljivo samo za FANATIČNE, ali zaista FANATIČNE poklonike klišeiziranih, filmskih ljubavnih priča.

OCJENA:3

 

Prethodni članakPLAĆENICI 2
Sljedeći članakRED TAILS
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime