Naslovnica Filmovi ŽENA U CRNOM

ŽENA U CRNOM

359
1

REDATELJ:James Watkins
GLAVNE ULOGE:Daniel Radcliffe,Janet McTeer,Ciaran,Hinds,Sophie Stuckey,Lucie May Barker
TRAJANJE:90 minuta
NAZIV ORIGINALA: The Woman in Black

Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) mlađahni je odvjetnik koji na traženje svojeg šefa odlazi u malo mjestašce kako bi sredio pravne poslove oko kuće nedavno preminule Alice Drablow. Unatoč neprijateljstvu koje mještani otvoreno iskazuju prema njegovom dolasku, Arthur ipak odlazi do “Kuće jeguljine močvare” kako se naziva objekt u kojoj je živjela pokojnica. Nesretan događaj kojem će prisustvovati i sam Arthur bit će samo početak događaja koji će promijeniti kako odvjetnikov život tako i živote većine mještana……
Sjećate li se glumaca imenom Mark Hamill i Tom Hulce?  Ne?  Da Vas podsjetim; Mark Hamill je interpretirao Luca Skywalkera u prva tri djela “Ratova zvijezda”, a Tom Hulce je briljirao sada već davne 1984 godine kao Wolfgang Amadeus Mozart u filmu “Amadeus”( nominiran za Oscara). Nakon tih uloga ova dva glumca su nestala i ne mogu se sjetiti neke njihove bitnije filmske uloge. Postali su “one movie wonder”(ok, Mark Hamill je three movie wonder), a poslije su nestali šta se tiče A lige Hollywoda (doduše Hulce je snimio jedan interesantan film imenom “Dominick i Eugen” ali malo je to ako se uzme njegova otkačena interpretacija legendarnog glazbenika). A tek odigrati jednu od  glavnih uloga u jednoj od najpopularnijih i najvažnijih trilogija u povijesti filma i to ne kapitalizirati je stvarno umjetnost (Han Solo pardon Harrison Ford je pokazao kako se to radi).

Ovaj uvod sam napisao iz razloga šta je “Žena u crnom” prvi film Daniela Radcliffa koji je životno i glumački odrastao kao Harry Potter pa je pitanje da li će uspjeti izbjeći sudbinu spomenutih kolega. Ako sudimo prema ovom filmu neće. Ne zato šta je Radcliff odglumio nešto posebno revolucionarno nego zbog izbora da glumi u ovom filmu. Naime, ovo je horor gdje su žrtve djeca upravo najvjerniji dio publike Harrya Pottera. Odabirom ove uloge odnosno ovog filma Radcliff je pametno i nimalo ziheraški zakoračio u za njegovu karijeru novi žanr, (ok,imaju i zadnja dva Pottera ponešto jezovitih scena, ali prema ovom filmu to je dječja igra). Početni zaplet filma je pomalo rutinski (odlazak u selu gdje glavnog junaka nitko ne prihvaća, ukleta kuća), ali kako film odmiče postaje sve zanimljiviji i napetiji.Izvrsna stvar u ovom filmu je da osjećaj straha pokušava i ponekad uspijeva postići zvukovima,muzikom i atmosferom u kojoj se glavni junak nalazi a ne kao većina recentnih horora litrama krvi i masom odsječenih udova. Film ne gnjavi previše (pogledaj trajanje) i drži gledatelja u neizvjesnosti cijelim trajanjem. Ne uvijek u strahu ali u neizvjesnosti da. Završetak je prilično  neočekivan,cjelini daje dodatnu zanimljivost.Staromodni horor triler koji je vrijedan gledanja. Ne zbog Radcliffa već zbog činjenice da “Žena u crnom” odudara od uobičajnog kino repertoara….

OCJENA:6

Prethodni članakOPASNA METODA
Sljedeći članakPARADA
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime