Naslovnica Akcija GHOST RIDER 2:DUH OSVETE 3D

GHOST RIDER 2:DUH OSVETE 3D

440
0

REDATELJI:Mark Neveldine i Brian Taylor
GLAVNE ULOGE:Nicholas Cage,Fergus Riordan,Christopher Lambert,Ciaran Hinds
TRAJANJE:118 minuta

Johnny Blaze (Nicholas Cage) je nakon šta je prodao dušu vragu pobjegao i od sebe i od svojih demona .Pokušava kontrolirati svoj “alter ego” Ghost Ridera i to mu donekle uspijeva. Sve do jednoga dana kada ga pronalazi tajanstveni Moreau koji ga uspijeva nagovoriti da mu pomogne pronaći dječaka imenom Danny (Fergus Riordan) sa kojim sam Vrag ima planove. Johnny pristaje kada mu Moreau obeća da će  pripadnici njegovog crkvenog reda skinuti prokletstvo sa njegovog imena i vratiti mu normalan život….
Nakon filmski slabašnog ali financijski vrlo solidnog prvog dijela iz 2007 (zaradio u svjetskoj distribuciji oko 250 milijuna dolara) bilo je pitanje vremena kada će se snimiti nastavak. Hiperradišni Nicholas Cage (u 2011 smo ga imali prilike gledati u pet filmova) je prihvatio snimiti nastavak prelijepa Eva Mendes i režiser prvog djela Mark Steven Johnson nisu. Režija je povjerena dvojcu Neveldine/Taylor koji su dosada osmislili i režirali naslove kao što su “Ubrzanje” i “Gamer”. Rezutat je dosta loš, a ovaj nastavak je zaista bio nepotreban. Režiserski dvojac je i u svojim ranijim filmovima pokazao da su im bitnije forma i dizajn filma a manje sadržaj i priča.Međutim u ovom filmu me unatoč velikom budžetu (80 mil dolara) nisu oduševili niti efekti, a niti akcijske scene. Priča o smaku svijeta i o djetetu koji je ključan za njegovu realizaciju je eksploatirana desetke puta u raznim filmovima, ali rijetko kada ovako dosadno i neuzbudljivo. Uvodne scene filma gdje glavni junak prepričava kako je postao ono šta jest i njegova konstatacija da “ubija grešnike i uzima im dušu”, a to može napraviti svakome bez obzira na veličinu grijeha pa i ako ste “nevažno lagali ili ilegalno downloadali sadržaj” je rijetko izrečena bedastoća. Zamislite superjunake tipa Spiderman ili ekipu X Mana koji svojim moćima rješavaju probleme skidanja filmova ili muzike sa interneta. Zbog uvoda bi lik Ghost Rider mogao biti legitimna maskota ACTA-e. Iako je lik i priča Johnnya Blazea u stripu vrlo intrigantna autori su i u ovom drugom djelu filma učinili sve da ga liše bilo kakve karizme. “Ghost Rider:Duh” osvete je uvjerljivo najlošija ekranizacija nekog stripa i ovaj film gledati samo ako hoćete pogledati koliko visokobudžetni projekt može biti nevažan i banalan. I vidjeti Cristophera Lamberta (otkuda se on ovdje stvorio?) u grotesknoj ulozi vođe vjerske sekte. Nastavka vjerojatno neće biti jer je i zarada na kino blagajnama bila puno skromnija nego zarada prvog nastavka….
OCJENA:4

Prethodni članakMARTOVSKE IDE
Sljedeći članakJ.EDGAR
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime