1000 PREPORUKA 8 DIO

30.DIPLOMAC 1967,106 min Rež:M.Nichols Gl:D.Hoffman,A.Bancroft,K.Ross

Benjamin je novopečeni diplomac, dečko pred kojim je svjetla budućnost i velika očekivanja. Jedne noći upušta su u vezu sa gospođom Robinson ženom očevog poslovnog partnera…starijom i iskusnijom. Stvari se poćinju komplicirati kada se Benjamin zaljubi u Elaine kćer dotične gospođe. Šarmantan, duhovit film koji između ostalog govori o vječnoj seksualnoj dvojbi: iskustvo ili mladost. Niti nakon gledanja ovog filma odgovora nema ,ali gospođa Robinson je stvarno neodoljiva…

31.RITAM ZLOČINA 1981 Rež:Z.Tadić Gl:F.Šovagović,B.Frajt,I.Vidović
Učitelj prima kao podstanara čovjeka sa neobičnim hobijem.  Statistikom izračunava mjesto i vrijeme počinjenja slijedeće kriminalnog djela. Isprva skeptičan, učitelj počinje vjerovati svojem stanaru nakon njegovog točnog predviđanja…mapet,uvjerljiv i originalan krimić sniman u crno-bijeloj tehnici što daje dodatnu dozu uvjerljivosti i napetosti. Neočekivan, šokantan kraj je također razlog za gledanje ovog filma.

32.VRUĆINA 1995 god,170 min Rež:M.Mann Gl:Al.Pacino,R.de Niro,V.Kilmer,A.Judd,n.Portman,D.Trejo,T.Sizemore,T.Loc
Drama-triler-akcija u čijem središtu radnje su prikazi života i rada dvojice vrhunskih policajaca vođe pljačkaša (De Niro) i detektiva koji ih lovi (Pacino). Unatoč tome što odlično rade svoj posao privatni život im je razoren ili ga uopće nemaju. Izuzetne glumačke izvedbe, odlična režija te akcijske scene koje su napravljene toliko uvjerljivo da gledatelj ima osjećaj da gleda dokumentarni film svrstavaju “Vrućinu” u jedan od najboljih kriminalističkih filmova u zadnjih dvadesetak godina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)