USKORO: NOVI “GOSPODAR PRSTENOVA” FILM !!!

Filmske nagrade, milijarde dolara zarade na svjetskim blagajnama, oduševljenje većine obožavatelja knjiga prema kojima su filmovi snimljeni…sve navedeno, ali i više od toga može se napisati za trilogiju “Gospodar prstenova”. Peter Jackson imao je zahtjevan zadatak s obzirom na popularnost književnog predloška, ali je uspio na svim razinama. Filmska trilogija vjerno prati događaje u knjigama (posebno kada je riječ o redateljskim verzijama) – “Gospodar prstenova” jedna je od najboljih i najuspješnijih filmskih priča u povijesti.

Završetak trilogije nije označio i kraj projekata čija je radnja smještena u Međuzemlju. Na valu uspjeha “Gospodara prstenova” stigla je i do granica pucanja razvučena “Hobit” trilogija (daleko neuspješnija i neuvjerljivija od “Gospodara…) – streaming servis “Prime Video” uložio je stotine milijuna dolara u seriju čija je prva sezona izazvala više polemika i komentara zbog političke (i svake druge) korektnosti i sličnih detalja nego zbog priče, glumaca i sličnih, za obožavatelje priča iz Međuzemlja, važnih stvari.

Međutim, priča ide dalje – stiže novi film (vjerojatno i filmovi) iz Međuzemlja – prije nekoliko dana izvršni direktor “Warnera” najavio je nove projekte i potvrdio kako je novi “Gospodar prstenova” film u ranoj fazi razvoja scenarija koji će ispričati nove priče.

Radni naslov filma je “Lord of the Rings: The Hunt for Gollum”. Redatelj i glavni glumac je Andy Serkis (interpretirao Golluma u originalnoj trilogiji), ali Peter Jackson od samog je početka uključen u projekt – Jackson je scenarist i jedan od producenata filma.

Premijera filma očekuje se tijekom 2026. godine – do tada čekamo nove vijesti iz Međuzemlja…..