TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi vikend, stari broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom u američkim kinima. Najskuplji film u kratkoj i uspješnoj povijesti filmske kompanije A24 (budžet oko 75 milijuna dolara) obranio je vrh – “Građanski rat” i dalje je broj jedan – ukupna zarada filma trenutno je nešto manja od 50 milijuna.

U odnosu na prošli tjedan tri su noviteta u top 10 – na drugom je mjestu horor-triler “Abigail” koji je u prvom vikendu prikazivanja na američkim blagajnama zaradio nešto više od 10 milijuna dolara (ukupna zarada filma iznosi 15 milijuna).

Guy Ritchie je na četvrtom mjestu – novi film britanskog filmaša pod naslovom The Ministry Of Ungentlemanly Warfare – u prvom vikendu prikazivanja zarada na američkim kino blagajnama iznosi devet milijuna dolara.

 

Treći novitet je animirani “Spy x Family Code: White” koji je u prvom vikendu zaradio nešto manje od pet milijuna dolara (ukupna zarada filma iznosi više od 50 milijuna.

Od filmova koji su duže vrijeme u top 10 treba spomenuti Konga i Godzillu i njihovo “Novo carstvo” koje se bliži zaradi od 500 milijuna dolara u svjetskim kinima dok je “Dina II” blizu ukupne zarade od 700 milijuna na svjetskim kino blagajnama…

 

TOP 10:

 

  1.  GRAĐANSKI RAT: Svakom carstvu dođe kraj 
  2. Abigail
  3. GODZILLA X KONG: NOVO CARSTVO
  4. The Ministry of Ungentlemanly Warfare
  5. Spy X Family Code: White
  6. Kung Fu Panda 4
  7. ISTJERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRIJETNJA
  8. RECENZIJA: DINA: DRUGI DIO
  9. MONKEY MAN
  10. Prvo pretkazanje
Share