TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi vikend, novi broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Na vrhu je novi film Alexa Garlanda “Građanski rat” koji je u prvom vikendu prikazivanja ostvario zaradu veću od 25 milijuna dolara (zarada se odnosi sam na SAD – u svjetska kina “Građanski rat” stiže idući tjedan).

“Građanski rat” jedan je od četiri noviteta u top 10 – na osmom je mjestu drama “The Long Game” (glumačku ekipu predvodi Dennis Quaid) sa zaradom od 1.4 milijuna dolara.

Deveto mjesto pripada dobro nam poznatom naslovu koji ove godine slavi 20 godina od premijere – riječ je o drugom filmu iz “Shrek” serijala koji je u vikendu koji polako prolazi ostvario zaradu od 1.35 milijuna dolara.

Četvrti novitet nalazi se na desetom mjestu – riječ je o glazbenom, koncertnom filmu “SUGA/August D Tour “D-Day” The Movie” koji je zaradio nešto manje od milijun dolara.

“Ledena prijetnja” trenutno je na trećem mjestu (ukupna zarada nešto manja od 160 milijuna dolara) dok je prošlotjedni broj jedan “Godzilla x Kong: Novo carstvo” na drugom mjestu s ukupnom zaradom od 436 milijuna dolara…

 

TOP 10: 

 

  1. Građanski rat
  2. GODZILLA X KONG: NOVO CARSTVO
  3. ISTJERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRIJETNJA
  4. Kung Fu Panda 4
  5. DINA: DRUGI DIO
  6. MONKEY MAN
  7. Prvo pretkazanje
  8. The Long Game
  9. Shrek 2
  10. SUGA/August D Tour “D-Day” The Movie”