SINATRA (?) I LIFE OF JESUS – novi projekti Martina Scorsesea

Iako će ove godine proslaviti 82. rođendan, Martin Scorsese ne razmišlja o mirovini. Upravo suprotno – nakon Ubojica cvjetnog mjeseca, Scorsese priprema nekoliko projekata u kojima će glavni glumački adut biti, pogađate, Leonardo DiCaprio, ali i neke projekte gdje će odmoriti od suradnje s glumcem. Krenimo redom..

Od prije je najavljeno kako je redateljev idući projekt biti pustolovno-povijesna drama “The Wager” inspirirana književnim predloškom Davida Granna (isti je pisac napisao i “Ubojice cvjetnog mjeseca”). Scorsese je najavljen kao autor i redatelj nekoliko epizoda serije “Bande New Yorka” te filma “Roosevelt”, biografsku dramu o američkom predsjedniku (Leonardo DiCaprio je najavljen kao glavni glumački aduti u oba filma).

Prije nekoliko dana stigla je vijest o još dva projekta koje Scorsese priprema odnosno želi realizirati. Prvi je “Life of Jesus”, priča o Isusu Kristu koja će trajati tek osamdeset minuta. “Life of Jesus” nije prvi film u kojem se Scorsese bavi likom i djelom Isusa Krista (“Posljednje Kristovo iskušenje” iz 1988 godine) – filmu neće nastupiti DiCaprio, ali glumačku ekipu predvode Milles Teller i Andrew Garfield.

 

Foto: MICHAEL TRAN / AFP VIA GETTY; BETTMANN/GETTY

I na kraju ostao je možda i najzanimljiviji projekt kojeg Scorsese planira, ali on još uvijek nije (definitivno) potvrđen. Devedesetih godina prošlog stoljeća redatelj je trebao realizirati biografsku priču o pjevaču i glumcu Deanu Martinu. Odabrao je Scorsese i glumca koji će interpretirati Martina (Tom Hanks) – u filmu radnog naslova “Dino) trebao se pojaviti i Frank Sinatra (u interpretaciji Johna Travolte), ali projekt je propao zbog nesuglasica između redatelja i “Warner Brosa” oko datuma premijere i visine budžeta. “Dino” je otišao u povijest, ali Scorsese planira biografski film o Franku Sinatri..

Bez obzira što još uvijek nije dobio zeleno svjetlo za film o Sinatri od strane njegove kćerke Tine (ona je ključna osoba za realizaciju projekta jer je vlasnica autorskih prava za većinu očeve imovine), Scorsese je uvjeren kako će uspjeti realizirati filmsku biografiju o Sinatri. Film bi u fokusu trebao imati buran i dugogodišnji ljubavni odnos između Sinatre i Ave Gardner. Bezgranično povjerenje u Leonarda DiCapria Scorsese je potvrdio i prilikom odabira glumca za interpretaciju Franka Sinatre (da, Leo je taj) dok je redateljeva želja za Avu Gardner – Jennifer Lawrence (DICaprio i Lawrence nastupili su u filmu Ne gledaj gore ….

Kako god bilo (nadamo se dogovoru između Tine Sinatre i Scorsesea) svi navedeni filmovi izazvat će veliki interes (i gledanost) kod ljubitelja filma…