NAJAVA: ZMAJEVA KUĆA – sezona druga

Bez obzira na ogromno nezadovoljstvo većine obožavatelja završetkom serije Igre prijestolja , HBO je krenuo u nove projekte koji su povezani s Westerosom. Prva od serija “Zmajeva kuća” zadovoljila je većinu publike i kritike – radnja serije (inspirirana knjigom “Vatra i krv” Georgea R.R. Martina) smještena je dvjestotinjak godina prije događaja u “Igri prijestolja” – točnije 172 godine prije rođenja Daenerys Targaryen. Na Željeznom tronu sjedi kralj Viserys Targaryen – ostale kuće se ne spominju pretjerano jer vlast je u rukama dinastije Targaryen. Kralj ima ženskog potomka (Rhaenyra), ali kraljica je pred porodom i očekuje se dolazak muškog (prijestolo)nasljednika.

Prva je sezona serije završila svojevrsnim cliffhangerom pred početak rata  – priča se nastavlja u novoj sezoni. Crno i Zeleno vijeće smatraju kako baš njima pripada Željezno prijestolje. Jedni žele na prijestolju kralja Aegona, drugi kraljicu Rhaenyru. Sukob je neizbježan…

HBO je na zanimljiv način realizirao promociju nove sezone – objavljeni su zeleni i crni trailer koji, ovisno o kojoj kući Targaryen govorimo, prikazuje različite perspektive.

Glumačku ekipu koja se vraća u drugoj sezoni čine Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno i Rhys Ifans. Dodatna glumačka postava koja se vraća uključuje Harryja Colletta, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phiu Saban, Jeffersona Halla i Matthewa Needhama.

Nova glumačka ekipa druge sezone bit će Abubakar Salim kao Alyn of Hull, Gayle Rankin kao Alys Rivers, Freddie Fox kao Ser Gwayne Hightower, Simon Russell Beale kao Ser Simon Strong, Clinton Liberty kao Addam of Hull, Jamie Kenna kao Ser Alfred Broome, Kieran Bew kao Hugh, Tom Bennett kao Ulf, Tom Taylor kao Lord Cregan Stark i Vincent Regan kao Ser Rickard Thorne.

Druga sezona serija ima osam epizoda – premijera je najavljena za 17.06….