NAJAVA: RIPLEY

Sjećate se gospodina Ripleyja koji je talent pokazao u filmu Anthonyja Minghelle iz 1999. godine? Podsjetnik: Matt Damon je inteligentni, vješti prevarant koji Tom Ripley koji dolazi u Italiju kako bi se družio s bogatim, razmaženim milijunašem Dickiejem Greenleafom. Ubrzo nakon dolaska Ripley preuzima kontrolu i pokazuje sociopatsku i psihopatsku stranu…

“Talentirani gospodin Ripley” sofisticirana je kombinacija drame i trilera s vrhunskom glumačkom ekipom – uz spomenutog Damon u filmu su nastupili Jude Law, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett i pokojni Phillip Seymour Hoffman. Tri godine kasnije kasnije snimljen je i svojevrsni nastavak u kojem je Toma Ripleyja interpetirao John Malkovich – film koji, ako pamćenje pisca ovih redaka ne vara (ako je suprotno ne zamjerite) nije dobio termine prikazivanja u domaćim kinima. Više od dva desetljeća od “Ripleyjeve igre” Tom se vraća, ali u novom formatu. Da, pogađate riječ je o seriji jednostavnog i razumljivog naslova – “Ripley”

Novi Ripley je Andrew Scott poznat po ulogama u serijama “Sherlock”, “Fleabag” i “Njezina mračna građa”. Autor i redatelj svih epizoda prve sezone je Steven Zaillian (serija “The Night Of”, dobitnik “Oscara” za scenarij “Schindlerove liste”) – uz Scotta u seriji nastupaju Dakota Fanning i Johnny Flynn.

Trailer izgleda vrlo zanimljivo – osam epizoda prve sezone izlazi za otprilike mjesec dana. Točnije 04.04….