VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 01.03

 

HTV, 20.45: Nestali za 60 sekundi 

Akcijska jurnjava “Nestali za 60 sekundi” nastala je na ideji istoimenog filma redatelja H.B. Halickija iz 1974. godine. Glavni je protagonist priče Memphis Raines, nekada vrhunski kradljivac automobila koji je u mirovini. No, Raines mora ponovo u igru kako bi spasio brata – život Rainesa mlađeg vrijedi 50 automobila koje Memphis i njegova ekipa moraju nabaviti u 48 sati. Među njima je i sveti gral Memphisa Rainesa – Eleanor. Akcija, jurnjava, jaka glumačka ekipa (Nicolas Cage, Angelina Jolie, Robert Duvall, Delroy Lindo, Giovanni Ribisi…) – to je “Nestali za 60 sekundi”.

 

SUBOTA, 02.03

 

RTL, 22.15: Brzina

Adrenalinom nabijena akcijska priča u kojoj je Keanu Reeves Jack Traven, policajac iz Los Angelesa koji se spletom okolnosti nađe na meti bombaša u autobusu. Brzina autobusa ne smije pasti ispod 50 milja na sat inače će Traven i putnici odletjeti u zrak. Stvari se dodatno kompliciraju kada volan preuzima mlađahna putnica imenom Annie.

Veliki akcijski kino hit jedan je od najpoznatijih filmova u glumčevoj karijeri (jednako se može reći i za Sandru Bullock). Film u kojem akcija ne prestaje ima izvrsnog negativca (Dennis Hopper) i svaka je nelogičnost ili neuvjerljivost u priči prebrisana žestokim ritmom i atraktivnim akcijskim scenama.

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE

 

HTV 1, 20.15: Fargo

Jedan od najboljih uradaka braće Coen crnohumorna je drama o pohlepi i neispunjenim ambicijama koje vode do ubojstva. Pokretač radnje je Jerry, prodavač automobila koji je u financijskim problemima. Kako bi riješio financijsku situaciju Jerry misli popraviti….otmicom supruge. Za takvu akciju angažirat će ne pretjerano sposobne kriminalce Carla i Gaera – naravno stvari ubrzo izmaknu kontroli…

Sjajnu glumačku ekipu predvode William H. Macy, Frances McDormand, Steve Buscemi i Peter Stormare.

 

 

HTV 3 od 20.10: Posebni dodace: Neo Noir

  • Gluho doba noći (1982)
  • Porculanski mjesec (China Moon -1994)
  • Romeo krvari (Romeo is bleeding -1992) 

 

NEDJELJA, 03.03

 

Nova Tv, 23.00: Top Gun

Veliki hit osamdesetih, film koji je iznimno važan za karijeru Toma Cruisea. U redu, možda je pregled mogao početi Coppolinim “Autsajderima” (redatelj je predstavio glumačku generaciju) ili “Riskantnim poslom” iz 1983. godine, ali “Top Gun” je bio prvi, pravi veliki hit Toma Cruisea. Priča poznata – Cruise je Maverick, vrhunski pilot koji se bori s pravilima vojske i, za vojničke standarde, nemirnim karakterom. Film u kojem je važna i ljubavna priča (Kelly McGillis), prijateljstvo i…američka vojska. Val Kilmer, Michael Ironside, Tim Robbins, Meg Ryan, Anthony Edwards.…dio su glumačke ekipe redatelja Tonyja Scotta. Nezaboravan soundtrack također je važan detalj filma….

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE

 

 

Share