TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi tjedan, ali stari broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. “Wonka” je obranio prvo mjesto i rezultati filma izgledaju sve bolje – u priču o mladom Wonki uloženo je 125 milijuna dok je trenutna zarada 465 milijuna. “Wonka” će trajati još nekoliko tjedana i može se reći kako je film pobjednik ovogodišnje božićno-novogodišnje kino ponude.

Dva su noviteta u top deset – film redatelja i scenarista Brycea McGuirea horor “Zaroni, preživi” (Night Swim) u prvom je vikendu ukupno zaradio više od 17 milijuna dolara (u kinima SAD-a 12 milijuna). Dovoljno za drugo mjesto.

U top deset ušuljao se i novi projekt grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa “Uboga stvorenja”. Nominacije za predstojeće nagrade film su pogurale na deseto mjesto. Zarada filma u svjetskoj distribuciji iznosi nešto više od 15 milijuna dolara…

Iako će u konačnici drugi Aquaman film “Izgubljeno kraljevstvo” proći nešto bolje od Flasha, rezultati su daleko od očekivano – potvrda kako je 2023. kino godina bila neuspješna za većinu superjunačkih filmova koji su godinama bili najgledaniji u američkim i svjetskim kinima.

 

TOP 10:

 

  1. WONKA
  2. Zaroni preživi
  3. AQUAMAN I IZGUBLJENO KRALJEVSTVO
  4. Patke selice
  5. Samo ne ti
  6. The Boys in the Boat
  7. Boja purpura (2023)
  8. The Iron Claw
  9. FERRARI
  10. Uboga stvorenja