“THE MANDALORIAN & GROGU” – uskoro početak snimanja filma !!!

“Disney” je proteklih godina, točnije u nešto od manje od dva desetljeća, kupio niz kompanija zbog kojih je postao najjači igrač Hollywooda i svjetskog filmskog tržišta. Godine 2006. u sastav “Disneyja” stiže animirani studio “Pixar” – krajem 2009. godine dio Imperija postaje “Marvel”. Najveću kupnju “Disney” je odradio 2019. godine kada je progutao konkurenciju – “20 Century Fox” otišao je u povijest i postao dio “Disney” priče. Ipak, bez obzira na cijenu odnosno vrijednost posla najviše je komentara i reakcija izazvala kupnja kompanije “LucasFilm” 2012. godine – preuzimanje kojom je “Disney” osigurao prava na sve dotadašnje i buduće projekte “Star Wars” serijala.

Ubrzo nakon kupnje kompanija je počela s realizacijom novih projekata – snimljeni su nastavci poznatih filmova ( Sila se budi , Posljednji Jedi i Uspon Skywalkera  te novi filmski projekti ( SoloRogue One …) s radnjom u udaljenoj galaksiji. Dolaskom streaming servisa “Disney” počinje razvijati i serije – i baš je, od trenutka kada je “Disney” preuzeo “Star Wars” svijet, serija najbolja što je stiglo iz udaljene galaksije od 2012. godine kada je obitelj Skywalker i ostali “Star Wars” likovi promijenili vlasnika. Da, riječ je o Mandalorianu.

Serija je stigla do treće sezone – novo, četvrto poglavlje priče o Din Djarinu i njegovom vjernom pratitelju Grogu trebalo se dogoditi ove godine, ali prema najavama iz “Disneyja” nije riječ o novoj sezoni serije već o filmu. Prvom filmu iz Star Wars svijeta od 2019. godine i “Uspona Skywalkera”.

“The Mandalorian & Grogu” nema veze s najavljenom novom trilogijom već je riječ o samostalnom filmu koji nastavlja priču serije. Pobjednička momčad se ne mijenja – redatelj film je Jon Favreau, producent Dave Filoni dok je glavnu ulogu rezervirao Pedro Pascal.

Snimanje filma počinje ove godine – kao datum premijere spominje se posljednji mjesec 2025. godine, ali to je tek neslužbeni podatak….