VIKEND TV PREPORUKE

 

SUBOTA, 23.12 

 

RTL, 20.15: Knjiga o džungli

Live action verzija Disneyjeva animiranog klasika “Knjiga o džungli” je….pun pogodak. Film je nezaboravno kino iskustvo. Napet i intenzivan, emotivan, vizualno impresivan, duhovit, ali istodobno i bolno ozbiljan. Glasove likovima posudili su Bill Murray, Scarlett Johansson, Idris Elba, Ben Kingsley, Christopher Walken, Lupita Nyong’o…vrlo dobar je Neel Sethi u ulozi Mowglija.

 

HTV 1, 22.15: Knjiga iskupljenja

Denzel Washington kao Mesijačuvar svete knjige koja može spasiti čovječanstvo nakon katastrofe. Eli, osim što je čuvar knjige, prilično dobro barata oružjem svih vrsta, vješt je u bliskoj borbi. Osim Washingtona u stiliziranoj filmskoj priči braće Hughes nastupaju Gary Oldman, Jennifer Beals i Mila Kunis.

 

 

NEDJELJA, 24.12 

 

Doma 20,15: Umri muški

Kako pomiriti blagdane i akcijski žanr? Odgovor je stigao 1988. godine kada je redatelj John McTiernan (“Predator”) režirao akcijski klasik “Umri muški”John McClane, policajac iz New Yorka dolazi u Los Angeles kako bi blagdane proveo sa suprugom i djecom. Odlazi na božićni party u Nakatomi Plazu – supermodernu zgradu u vlasništvu japanske korporacije. Ubrzo nakon dolaska Nakatomi Plaza je napadnuta od terorista kojima zapovijeda Hans Gruber. Krivi čovjek na krivom mjestu u krivo vrijeme kreće u fight sa Gruberovom ekipom.
“Umri muški” jedan je od najpoznatijih akcijskih filmova u povijesti. Izvrsne akcijske scene, uloga života Brucea Wilisa, sjajni Alan Rickman, puno humora i još više pucnjave. Ako se tijekom blagdanskih dana odlučite za “Umri muški” možete odmah pogledati i nastavak – glavni junak i vrijeme radnje je isto, novi su negativci i ide na Doma Tv odmah nakon prvog filma….

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE 

 

RTL, 22.15: Zapravo ljubav

“Zapravo ljubav” idealan je spoj romantike, komedije i božićnot filma. Priča prati 8 različitih parova i(li) obitelji, njihovu svakodnevicu. Ljubavne životne priče junaka susreću se i upoznaju – vrhunac radnja događa na Božićnu večer. “Zapravo ljubav” idealan je naslov za radnju filma – sve prikazano, zapravo i većina stvari u našim životima je ljubav. Film koji će Vas nasmijati možda i rasplakati, ali i učiniti da se osjećate bolje. Glumačka ekipa? Izvrsna – najzvučnija imena su: Liam Neeson, Martin Freeman, Keira Kinghtley, Colin Firth, Andrew Lincoln, Rowan Atkinson, Alan Rickman i Billy Bob Thornton.