TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Božićni vikend donio je novi broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom u američkim kinima. Očekivano, na vrh je stigao novi film o Aquamanu. “Izgubljeno kraljevstvo” u prvom je vikendu prikazivanja zaradio ukupno 120 milijuna dolara (na američkim kino blagajnama 40 milijuna). Rezultati ispod očekivanja – iako “Izgubljeno kraljevstvo” neće biti promaš kao što je bio film o Flashu zarada filma bit će ispod očekivanja.

“Izgubljeno kraljevstvo” je jedan od čak pet noviteta – na trećem je mjestu animirani “Patke selice” (originalan naziv “Migration”) s ukupnom zaradom nešto manjom od 40 milijuna dolara. Treći novitet je komedija “Samo ne ti” – film je u prvom vikendu prikazivanja zaradio nešto manje od devet milijuna dolara (dovoljno za četvrto mjesto), ali samo na američkim kino blagajnama. “Samo ne ti” u svjetska kina stiže idućeg vikenda…

Na petom je mjestu trosatni indijski akcijski triler “Salaar” koji je u prvom vikendu prikazivanja ostvario zaradu od šest milijuna dolara dok je sportska drama “The Iron Claw” (film je inspiriran stvarnim događajima – glumačku ekipu predvode Zac Ephron i Maura Tierney) trenutno na šestom mjestu s ukupnom zaradom od 7.5 milijuna dolara.

U odnosu na prošli tjedan veliki je pad doživio novi “Igre gladi” film – “Balada pjevica i zmija” sada je na osmom mjestu (zarada 315 milijuna dolara) dok je “Godzilla: Minus One” na devetom mjestu s ukupnom zaradom od 75 milijuna….

 

TOP 10:

 

  1. AQUAMAN I IZGUBLJENO KRALJEVSTVO
  2. WONKA
  3. Patke selice
  4. Samo ne ti
  5. Salaar
  6. The Iron Claw
  7. The Boy and the Heron
  8. IGRE GLADI: BALADA PJEVICA I ZMIJA
  9. GODZILLA: MINUS ONE
  10. Uboga stvorenja (Poor Things)