TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi tjedan, novi broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Očekivano, “Wonka” je stigao na vrhu – film redatelja Paula Kinga u prvom je vikendu prikazivanja ostvario zaradu od 39 milijuna dolara. Ukupna zarada filma trenutno iznosi više od 150 milijuna – “Wonka” je u kino dvorane izvan SAD-a stigao tjedan ranije…

“Wonka” nije jedini novitet u top 10 – poguran nominacijama za “Zlatni globus” novi filma redatelja Yorgosa Lanthimosa stigao je na deveto mjesto (“Poor Things” je bio u distribuciji i prije ovog tjedna). Redatelj Lanthimos i zanimljiva glumačka ekipa (Mark Ruffalo, Emma Stone, Willem Defoe…) filmu su donijeli nešto više od dva milijuna dolara zarade.

Iako su mnogi predviđali veliki pad za nove “Igra gladi” film i nakon pet tjedana prikazivanja drži visoko drugo mjesto (289 milijuna dolara dosadašnja je zarada) dok je “Godzilla: Minus One” na četvrtom mjestu s više od 60 milijuna dolara zarade u svjetskoj distribuciji (budžet filma je iznosio oko 15 milijuna).

 

TOP 10:  

 

  1. WONKA
  2. IGRE GLADI: BALADA PJEVICA I ZMIJA
  3. The Boy and The Heron
  4. GODZILLA: MINUS ONE
  5. Trolovi 3
  6. ŽELJA
  7. NAPOLEON
  8. Renaissance: A Film by Beyonce
  9. Poor Things
  10. The Shift