VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 17.11 

HTV 1, 22.40: Između života i smrti 

Jedan od neobičnijih projekata Martina Scorsesea – djelomično i podcijenjena drama u kojoj se mogu pronaći i elementi fantastike priča je o Franku Pierceu, vozaču hitne pomoći koji posao obavlja u noćnoj smjeni. Film se odigrava tijekom tri noći u kojima je Frank potpuno iscrpljen umorom, duhovima mrtvih koje je prevozio i nije uspio spasiti te očevim pozivima. Glumačku ekipu filma predvode Nicolas Cage, Patricia Arquette, Ving Rhames, Tom Sizemore i John Goodman.

SUBOTA, 18.11

Nova Tv, 21.00ZA SMRT NEMA VREMENA

Posljednji film u kojem tajnog agenta 007 interpretira Daniel Craig. Riječ je o drugačijem Bondu, filmu s neočekivanim krajem, ali i jednim od slabijih negativaca u serijalu. S obzirom na završetak film puno je elemenata drame u filmu, ali i akcije ne nedostaje. Uz Craiga u filmu nastupaju Lea Seydoux, Rami Malek i Christoph Waltz

HTV 1, 00.30: Luda vjenčanja

Jedan od najomraženijih glumaca današnjice popravio je status kod kritike, ali i publike vrlo dobrim nastupom u Netflix” hitu Uncut Gems . Nastup u filmu najbolje je izdanje u glumčevoj karijeri – iako je imao niz iritantnih nastupa Sandler je i prije prošle godine nastupio u nekoliko filmova koji su iznad njegovog prosjeka. Jedan od njih je “Luda vjenčanja” – romantična komedija u kojoj je Sandler, kako i originalni naslov filma kaže, pjevač na vjenčanjima. Robbie Hart (tako se zove lik kojeg Sandler interpretira) dobrodušan je i jednostavan tip kojeg djevojka ostavlja nakon dugogodišnje veze. Robbie je, isprva, očajan, ali lijepa Julia Sullivan (Drew Barrymoore) otjerat će tmurne oblake. Snimljen krajem devedesetih godina prošlog stoljeća film je, između ostalog, nostalgična posveta osamdesetima. U tom ritmu je i soundtrack filma na kojem se mogu pronaći David Bowie, New Order, Culture Club, The Police, The Smiths te Billy Idol koji se pojavljuje u filmu.

RTL, 22.00: Hrid 

Kako bi izgledao James Bond u interpretaciji Seana Conneryja da je zamrznut tridesetak godina i aktiviran u devedesetim godinama prošlog stoljeća? Odgovor se zove John Patrick Mason koji postaje partner kemičaru Stanleyju Goodspeedu. Mason i Goodspeed zapravo su buddy par u kojem je Mason zadužen za akciju dok se Goodspeed kemija oko kemijskog oružja. Cilj je spriječiti Francisa Hummela, odmetnutog generala i veterana koji ima zahtjeve za američku Vladu. Ako se zahtjevi ne ispune prijetnja su rakete sa smrtonosnim sadržajem smještene u bivšem zatvoru Alcatraz. “Hrid” je režirao Michael Bay – predaha nema, akcija i kratki rezovi nižu se čitavim trajanjem filma. Connery je pokazao kako može biti uvjerljiv u akcijskom blockbusteru bez obzira na to što je u vrijeme snimanja filma imao proslavio 65. rođendan. Conneryjev partner  je Nicholas Cage.