NAJAVA: PLANET MAJMUNA: KRALJEVSTVO

 

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE

 

Godine 2017. filmom Planet majmuna: Rat završila je trilogija u kojoj je središnji protagonist bio superinteligentni majmun Caesar – prošao je Caesar put od životinje stvorene za pokuse u laboratoriju do vođe svoje vrste koja rat nije htjela, ali je ratovanje prihvatiti morala (neprijatelji su bili, većinom, pripadnici ljudske vrste). Kroz tri filma nova “Planet majmuna” (pro)govorila ja o mnogim vječitim temama ljudske vrste – najviše o odnosu prema ostalim stanovnicima jedinog nam planeta.

Iako “Rat” ima vrlo dobar završetak ostavljen je prostor za eventualni nastavak. Nastavci su ionako popularni u Hollywoodu tko da uskoro gledamo novi početak priče o planeti majmuna pod naslovom Kraljevstvo. 

Radnja filma smještena je nekoliko desetljeća nakon završetka “Rata” – Caesara više nema, majmuni su dominantna vrsta na planeti, ali su podijeljeni u više skupina, plemena. Neki od njih žele mir dok drugi ratuju protiv ostalih kako bi postali vladari čitavog svijeta i pronašli dijelove napredne ljudske tehnologije koja je nestala prije više desetljeća. Ljudi? Oni su niža vrsta, podijeljeni i razbijeni u svakodnevnoj borbi za opstanak…

Redatelj filma je Wes Ball (trilogija “Labirint”) – glumačku ekipu predvode William H.Macy, Kevin Durand, Freya Allan, Dichen Lachman i Owen Teague.

Može li “Kraljevstvo” ili planet majmuna bez Caesara barem djelomično dotaknuti vrijednost prethodnih filmova saznat ćemo od 24.05…2024. godine. 

 

 

Photo by 20th Century Studios/20th Century Studios – © 2023 20th Century Studios. All Rights Reserved.