VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 06.10 

 

HTV 1, 20.45: Rocky 

Na svim razinama ključan i najvažniji film karijere Sylvestera Stallonea i najpopularniji film o boksu. Priča o “Rockyju” počinje 24.03. 1975 godine. Tada je održan meč između Muhammada Alija i Chucka Wepnera. Prvak, za mnoge najbolji boksač u povijesti protiv nepoznatog boksača koji je u vrijeme borbe imao 35 godina. Većina je očekivala Wepnerov pad u uvodnim rundama, ali boksač je nokautiran tek krajem posljednje, petnaeste runde. Priču je Stallone iskoristio kako bi napisao scenarij koji je uspio prodati u posljednji trenutak. Koliko je Stallone bio u teškoj financijskoj situaciji svjedoči i prodaja psa – kasnije je otkupio Butkusa koji je nastupio u filmu. “Rocky” je osvojio tri “Oscara”, Stallone nije uspio osvojiti nagradu iako je bio nominiran u dvije kategorije (glumac i scenarij). Međutim, osvojio je “Rocky” publiku, ostvario izvrsnu zaradu na kino blagajnama i Stalloneu širom otvorio vrata filmskog svijeta.

 

 

RTL, 22.30: Ljeto kad je ubijao Sam

Prilično uspio uradak Spike Leeja koji nas vraća u burno ljeto 1977. Ljeto rekordnih temperatura, nezaposlenosti, inflacije i kriminala koji raste iz dana u dan. I kao da sve navedeno nije bilo dovoljno bilo je to ljeto kada je ubijao Sam. Sam je David Berkowitz, mirni stanovnik Brooklyna za kojeg se kasnije ispostavilo kako je riječ o serijskom ubojici (njegove su mete bile žene crne kose). Kaos ljeta 1977. pratimo kroz život pripadnika italoameričke zajednice. Vizualno dopadljiv, “Ljeto kada je ubijao Sam” prikazuje mnoge detalje sedamdesetih godina prošlog stoljeća koji su ostali u kolektivnom sjećanju. Glumačku ekipu predvode Mira Sorvino, Adrien Brody, John Leguizamo, Michael Rispoli, Ben Gazzara i Anthny LaPaglia.

Foto: Screenshot

 

SUBOTA, 07.10

 

HTV 3, od 20.15: Posebni dodaci

  • Sretan završetak
  • Memento
  • Nepovratno 

 

 

NEDJELJA, 08.10

 

RTL 2, Neslomljivi

Godinu dana nakon “Šestog čula” nova suradnja Willis/Shyamalan (redatelj i scenarist filma) – za mnoge ljubitelje filma najbolji redateljev film i jedna od najboljih glumčevih uloga u karijeri. Willis je David Dunn jedini preživjeli stravične nesreće. Neki Dunnovo preživljavanje nazivaju srećom, neki sudbinom, ali tako ne misli Elijah Price koji ima drugačije mišljenje i planove s jedinim preživjelim. Shyamalan ugođaj je opet prisutan, ponovo imamo neočekivani razvoj radnje i završetak filma. Willis i Samuel L. Jackson vrlo dobri – u filmu nastupa i Robin Wright.

 

Nova TV, 22.50: Ta luda ljubav

Romantična komedija-drama o Calu i Jakovu – Cal je u četrdesetima i što sazna za ženinu nevjeru pokušava se vratiti u mladost. Pomaže mu Jakov, mlađi frajer koji dobro poznaje kako stvari danas funkcioniraju – Steve Carell i Ryan Gosling glavne su muške glumačke zvijezde filma dok su Emma Stone, Julianne Moore i Marisa Tomei dame koje biraju..