VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 29.09 

 

RTL, 23.15: Mad Max 2

Mnogi su stručnjaci i “stručnjaci” prognozirali kako će svijet doživjeti apokalipsu zbog nestanka benzina. Ona se dogodila nije, ali kako bi takva budućnost mogla izgledati pokazao je George Miller u drugom filmu o Maxu. Zapravo, Miller je nastavio tamo gdje je prvi film stao – od civilizacije nije ostalo ništa. Gospodari života i smrti su luđaci, psihopate koji lutaju u potrazi za naftom. Jedna grupa opsjeda jedan od izvora koje zadnjim snagama brane normalniji primjerci ljudske vrste. U potrazi za gorivom stiže i Max, ali uskoro postaje važan dio plana za obračun s Humungusom i ostatkom ekipe…

Žestoka akcija u apokaliptičnom okruženju gdje humanost više ne postoji. Takva je slika budućnosti u režiji Georgea Millera.

 

SUBOTA, 30.09 

 

Doma Tv, 22.00: Djevojka od milijun dolara 

“Djevojka od milijun dolara” ponavlja oskarovski uspjeh “Nepomirljivih” – četiri kipića, dva za Eastwooda po jedan za Hilary Swank i Morgana Freemana. Potresna priča o Maggie Fitzgerald (sjajna Hilary Swank) koja sanja uspjeh u boksu, priliku da postane profesionalka govori o tome koliko život za neke ljude može biti prokleto težak i nesretan. Eastwood glumi Franka umornog, zaboravljenog boksačkog trenera koji u početku odbija trenirati Maggie (ima loš osjećaj), ali popušta pred Maggienom upornošću. Iskusni vuk imao je pravo – priča doista ima tragičan kraj u kojem Frank ima važnu, najvažniju ulogu. Priču pripovijeda Morgan Freeman (znamo svi kako zvuči kada Freeman pripovijeda) koji je Frankova desna rukaEmotivan i na kraju priče tragičan “Djevojka od milijun dolara” još je jedan prokleto dobar film directed by Clint Eastwood.

 

 

HTV 1, 22.30: Jojo Rabbit

Veliki je izazov prikazati odrastanje njemačkog dječaka u doba nacizma. Posebno kada film ima ambiciju, između ostalog, nasmijati gledatelje i kada je jedan do likova filma Adolf Hitler kojeg tumači isti taj redatelj porijeklom Židov. Zahtjevan filmski zadatak kojeg mnogi filmaši ne bi uspjeli realizirati na pravi način. Redatelj Taika Waititi nije jedan od takvih – “Jojo Rabbit” ponovo potvrđuje kako Waititi uspješno i vješto kombinira žanrove čak i kada su u pitanju vrlo zahtjevne teme. Glumačku ekipu predvode Scarlett Johansson, Thomasin McKenzie, Sam Rockwell i Roman Griffin Davis. 

 

NEDJELJA, 01.10

 

DOMA Tv, 21.40: Vlak pun love

John i Charlie su braća odrasli u domu za nezbrinutu djecu. Braća su odrasla, postali su policajci koji nadziru podzemnu željeznicu. Njihov je sveti Gral vlak koji prevozi milijune dolara zarađene na postajama podzemne željeznice. Tenzije između braće rastu kada u njihov život stigne fatalna Grace Santiago. Izgleda da od zajedničke pljačke neće biti ništa, ali bratska je ljubav, ponekad, prejaka. Akcijska komedija u kojoj nastupaju Woody Harrelson, Wesley Snipes i Jennifer Lopez vrlo dobar je i zabavan filmski izbor za kraj tjedna….

 

 

Share