VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 15.09 

 

HTV 1, 21.35: Čovjek sa željeznom maskom

Nije najbolja, ali je filmska adaptacija (uz više promjena) istoimenog romana Alexandra Dumasa s najjačom glumačkom postavom. Leonardo DiCaprio, Gerard Depardieu, Gabriel Byrne, John Malkovich, Jeremy Irons i Anne Parrilaud. Dobar filmski izbor za početak vikenda.

 

SUBOTA, 16.09 

 

HTV 1, 22.40: Uljezi

Jezivi ugođaj filma prati Grace i njeno dvoje djece koje počinju progoniti nevidljiva stvorenja. Međutim, ono što se stvarno dogodilo u kući šokira i nemoguće je predvidjeti. Otkriti što se stvarno događa u filmu ovdje otkriti nećemo zbog svih koji “Uljeze” (ili “Nevidljive” kako glasi drugi prijevod filma) gledali nisu.  Jedna od najboljih glumačkih izvedbi Nicole Kidman nagrađena je nominacijom za “Zlatni Globus”.

 

HTV 3, od 20.10: Posebni dodaci 

  • Kraljevstvo izlazećeg mjeseca (Wes Anderson)
  • Ed Wood (Tim Burton) 

 

NEDJELJA, 17.09

 

RTL 2, 20.15: Sedam

“Sedam” je uznemirujući prikaz tadašnje, ali i sadašnje svakodnevice modernog društva. Zapravo uznemirujući je preslaba riječ za ono što nudi film Davida Finchera. Sedam smrtnih grijeha obrazac je prema kojem John Doe bira i ubija. Istragu preuzimaju detektivi Mills i Sommerset – buddy par istražitelja. Jedan je mlad, impulzivan i nestrpljiv – drugi iskusan, sistematičan i umoran od svijeta u kojem živi. “Sedam” je film koji ima napetu, slojevitu priču istrage o ubojstvu kroz koje Fincher prikazuje moralnu i duhovnu krizu modernog društva. Ugođaj u filmu pravi je trilerski (kiša, igre svjetla i mraka…), žrtve i mjesta ubojstva su prikazana na brutalno uvjerljiv gotovo hororski način. Radnju je nemoguće predvidjeti – priča je zaokružena neočekivanim, šokantnim finalom filma. Izvrsna glumačka izdanja dio su slagalice velikog filma Davida Finchera.

GOODTALKING recenziju za SEDAM možete pročitati OVDJE