VIKEND TV PREPORUKE

SUBOTA, 09.09 

 

Od 20.00, HTV 3 – Posebni dodaci: Film noir

  • Na osamljenom mjestu (1950)
  • Noć lovca (1955)
  • Romeo krvari (1993) 

 

Doma Tv, 22.00: Svi sveci mafije

Obitelj Soprano jedna je od najboljih serija u povijesti. Priča o mafijašima iz susjedstva i njihovom šefu koji se, osima uobičajenih mafijaških problema, bori s anksioznošću i napadima panike osvojila je gledatelje – i danas je “Obitelj Soprano” serija koja se gleda i komentira. Uloga gada kojeg je nemoguće prestati gledati odnosno Tonyja Soprana životno je djelo, danas pokojnog, Jamesa Gandolfinija. Iako su mnogi željeli još nekoliko epizoda serije takav se scenarij nije i neće dogoditi – no dogodio se, u formi filma, prednastavak originalnog naslova “Svi sveci mafije”. Film koji pokazuje mladog Tonyja, ali i kako su izgledali likovi iz serije u mladosti. Mladog Soprana interpretira sin Jamesa Gandolfinija – u filmu nastupaju i Ray Liotta, Vera Farmiga, Jon Berthnal, Billy Magnussen i Alessandro Nivola.

 

 

RTL, 22.15: Armagedon

Ako ste ljubitelj/ljubiteljica američkih blockbustera kakve radi Michael Bay (“Transformer”,”Bad Boys”, “Pearl Harbour”, “Hrid”….) u nedjelju navečer ne propustite “Armagedon”. Podsjetnik na priču – Zemlji prijeti uništenje: ogromni asteroid približava se velikom brzinom i spasiti nas mogu samo Amerikanci (uz asistenciju pijanog Rusa). Točnije – grupa Amerikanaca predvođena Harryjem S. Stumperom.

Okupio je Bay vrhunsku glumačku ekipu (Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Liv Tyler, Steve Buscemi, Michael Clarke Duncan, Ben Affleck) i snimio film u kojem se njegovi kratki rezovi izmjenjuju vrtoglavom brzinom….

 

NEDJELJA, 10.09 

 

 

RTL, 20.15: Plan za bijeg

Stallone i Schwarzenegger pojavili su se zajedno u “Plaćenicima” 2010. godine. Tek nekoliko zajedničkih trenutaka bio je uvod u “Plan za bijeg” koji je snimljen tri godine kasnije. Posljednji akcijski junaci su zatvorenici jednog od najstrožih zatvora na svijetu i kojeg je vrlo teško pobjeći. Ali Stallone i Schwarzenegger će pokušati. “Plan za bijeg” pristojan je film koji je spojio akcijske ikone. Postoje i nastavci u kojima nastupa samo Stallone, ali oni su… grozni.

 

RTL 2, 20.15: Opasna šifra

Od redatelja Harolda Beckera (“More ljubavi”, “Pakost”…) stiže triler intrigantnog zapleta. Nakon što autistični dječak Simon razbije tajnu vladinu šifru njegovi su roditelji ubijeni. Simon je spletom okolnosti ostao živ i dolazi pod zaštitu FBI agenta Arta Jeffriesa koji ubrzo otkriva kako je istraga ubojstva i zaštita malenog Simona znatno opasnija nego što se činilo.. U glavnim ulogama nastupaju Bruce Willis, Alec Baldwin i Miko Hughes…