VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 01.09

 

NOVA TV, 23.45: Šifra U.N.C.L.E.

Ugodno iznenađenje iz radionice Guya Ritchieja. Špijunski triler čija je radnja smještena u doba Hladnog rata inspirirana je istoimenom televizijskom serijom iz šezdesetih godina prošlog stoljeća. Ritchie je relaksirao priču humorom – akcije ionako ne nedostaje. Redatelj je pogodio izborom glumačke ekipe – Armie Hammer, Henry Cavill i Alicia Vikander također su razlog za gledanje filma.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

 

SUBOTA, 02.09

 

Nova Tv, 20.15: Pravednik

“Pravednik” je, nakon “Dana obuke”, nova suradnja redatelja Antoine Fuque i Denzela Washingtona. Za razliku od dana obuke Denzel je na pravoj strani – on je mirni čovjek iz susjedstva zaposlen u trgovačkom centru. Živi sam, malo je ljudi s kojima komunicira – jedna od njih je prostitutka Teri koja posjećuje isti lokal kao i Robert McCall. Nakon što je Teri pretučena, Robert McCall kreće u akciju i traži krivce – saznaje se kako je mirni čovjek iz susjedstva bivši vojni policajac. Obračun s mafijom počinje….

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

 

HTV 3 od 20.00: Posebni dodaci: Bruce Lee

  • Na zmajevom putu
  • Zmajeva šaka
  • Veliki gazda
  • Zmajeva igra smrti

 

Nova TV, 22.35: Dani gnjeva

“Dani gnjeva” remake je francuskog filma “Pratilac” (Le Convoyeur) iz 2004. godine redatelja Nicolasa Boukriefa. Glavni protagonist filma je H (skraćeno od prezimena Hill), koji postaje zaposlenik zaštitarske kompanije koja osigurava transport novca u Los Angelesu. U kratko vrijeme nekoliko je vozila opljačkano, policija ne pronalazi počinitelje, ali se H u prvom napadu na vozilo koje osigurava brutalno obračunava s napadačima. No, pravi razlog zbog kojih se H zaposlio u zaštitarskoj tvrtki nepoznat je njegovim novim kolegama… Jason Statham glavni je glumački adut filma. 

 

NEDJELJA, 03.09

 

Doma TV, 19.55: Putnik 57

Još jedna u nizu filmskih akcijskih priča nastalih nakon velikog uspjeha akcijskog klasika “Umri muški”. Ne, “Putnik 57” nije na toj razini, ali dobar je komad filmske akcije. Većina radnje odigrava se u avionu koji dolazi pod nadzor otmičara. Namjera je osloboditi opakog terorista Charlesa Ranea (njega federalni agenti vode na suđenje u Los Angeles). Otmičari uspiju osloboditi Ranea, ali nisu računali na putnika broj 57. Glumačku ekipu filma predvode Wesley Snipes, Elisabeth Hurley, Tom Sizemore i Bruce Payne.

 

RTL 2, 20.15: Na rubu divljine

Kombinacija drame, trilera i pustolovine u kojoj se glavni protagonisti ne simpatiziraju u normalnim životnim okolnostima, ali splet okolnosti (ili igra sudbine) donosi im borbu za život u divljinama Aljaske. Spomenuti protagonisti su milijunaš Charles Morse i fotograf Robert Green – razlog njihove netrpeljivosti je lijepa milijunaševa žena Mickey Morse. Nakon avionske nesreće Charles i Robert nađu se u divljini i ostaje im borba za život. Zanimljiva kombinacija žanrova u kojoj glavne uloge tumače Anthony Hopkins i Alec Baldwin. U ulozi fatalne žene nastupa Elle Macpherson.