VIKEND TV PREPORUKE

SUBOTA, 26.08

 

RTL 2, 20.15: Goonies 

Pustolovna komedija koja je postala klasik dječjeg filma nastala u radionici redatelja Richarda Donnera (“Smrtonosno oružje”) i scenarista Stevena Spielberga i Chrisa Columbusa (“Sam u kući”, “Harry Potter i odaja tajni”). Priča prati ekipu klinaca koja kreće u potragu za skrivenim blagom – lov na blago nije tek dječja igra – obiteljima malih junaka prijeti ostao je tek dan do iseljenja iz kvarta na kojem trebaju niknuti golf tereni. “The Goonies” je promovirao nekoliko mlađih glumaca (Sean Astin, Josh Brolin…) uz podršku starijih kolega (Joe Pantoliano, Anne Ramsey, Robert Davi…)… 

 

 

DOMA Tv, 22.00: Manchester by The Sea

Teška je, bolna i potresna sudbina Leeja Chandlera. Jedna životna…(ha, kako je nazvati? Greškom, neopreznošću, glupošću? Ili sve zajedno) uzrokovala je tragediju od koje se Lee, ali i njegova bivša supruga nikada nisu oporavili. Lee je od tog trenutka postao zatvoren, asocijalan tip koji ne živi. On preživljava. Nakon bratove smrti vraća se na mjesto nesreće – brat je ostavio Leeju neobičnu oporuku. Lee se mora suočiti s bratovom željom, ali i ponovo proživjeti tragičan događaj koji je obilježio njegov život.
Melankolično snimljena, dramatična i životno bolna drama “Manchester by The Sea” jedan je od onih filmova koji gledatelja beskompromisno udaraju u glavu i pokazuje koliko jedan događaj može zauvijek promijeniti život. Izvrsne glumačke izvedbe višestruko su nagrađene – uloga života Caseya Afflecka pratit će glumca čitavu karijeru. Kao što Leeja prati tragedija od koje se nikada oporaviti neće….

GOODTALKING recenziju za “Manchester by The Sea” možete pročitati OVDJE

 

HTV 3, od 20.00: Posebni dodaci: Tragači

 

DOMA TV; 19.55: Oceanovih 11

Veliki je izazov bio pred ekipom “Oceanovih 11” iz 2001. godine. Original filma iz 1960. godine okupio je rat pack sastavljen od velikih zvijezda tog vremena. Dean Martin, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. te Angie Dickinson bili su glavni glumački aduti filma redatelja Lewisa Milestonea. Misija odrađena na vrhunski način – Soderbergh je snimio šarmantan, dinamičan i zabavan film o skupini pljačkaša kojima su meta kockarnice u Vegasu. Svima osim Dannyja Oceana kojem je pljačka i osveta. Osim Soderbergha za uspjeh filma je zaslužna glumačka ekipa u kojoj se nalaze Brad Pitt, Julia Roberts, Goerge Clooney, Elliott Gould i Matt Damon. Nakon jedanaest snimljeni su i Oceanovih 12 i 13, ali prvi film je ostao najbolji…

 

NEDJELJA, 27.08 

 

DOMA Tv, 19.55: Gospodar prstenova: Povratak kralja

Završni čin jedne od najboljih filmskih trilogija. Obračun sa Sauronom, Frodo na kraju puta i posljednje bitke za mir u Međuzemlju. “Povratak kralja” osvojio je jedanaest Oscara i na pravi način završio epsku priču. U redu, možda je kraj filma donio koju minutu previše, ali….”Povratak kralja” je vrhunsko filmsko iskustvo. Na svim razinama.