NAJAVA: REBEL MOON

Turbulentne su bile superjunačke godine suradnje “Warnera” i američkog filmaša Zacka Snydera. Snyder je prije desetak godina izabran kao pokretač nove filmske “DC” superjunačke priče koja je trebala konkurirati komercijalnim uspjesima “Marvela”. Priča je počela filmom Čovjek od čelika 2013. godine. Nova priča o Supermanu je realizirana i nisu spominjani sukobi na relaciji između redatelja i šefova “Warnera”. No, nakon filma Batman v Superman: Zora pravednika počele su trzavice – u kino je puštena kraća verzija na kojoj se moglo osjetiti kako nedostaju minute filma. Film je, opravdano, dobio niz loših kritika – publika, većinom, nije bila oduševljena. Kasnije, kada je u opticaj puštena redateljska verzija dojam o filmu je bio bolji, ali tada je bilo kasno jer šteta je učinjena. Slična stvar ponovila se tijekom realizacije “Lige pravde” – u kino je puštena skraćena, lošija verzija. Ipak, produžena, četiri sata duga “Liga pravde” kasnije se pojavila na streaming servisu i, na neki način, donijela satisfakciju Snyderu.

Nakon višegodišnje suradnje s “Warnerom” Zack Snyder preselio je na “Netflix”. Nakon zombija (“Army of the Dead”), Snyder je krenuo u realizaciju znanstveno-fantastičnog spektakla pod nazivom “Rebel Moon”.  

 

Nemaju pobunjenici iz naslova novog Snyderova filma poveznice s pobunjenicima iz “Zvjezdanih ratova” – redatelj gradi novi svijet (ili svjetove) u kojem je glavna junakinja Kora. Ona je ratnica koja okuplja ekipu pravednika, ratnika i ratnica koji će pružiti otpor nasilnim silama zla okupljenih pod imenom “Mother World”.

Koru interpretira Sofia Boutella (“Climax”, “Atomska plavuša”, “Mumija”…) – uz Boutellu glumačku ekipu predvode Charlie Hunnam, Anthony Hopkins, Jena Malone, Djimon Hounsou i Cary Elwes. 

“Rebel Moon” gledamo u dva nastavka – prvi dio stiže 22.12 ove godine dok je premijera dvojke predviđena za 19.04.2024 godine….