NAJAVA: MAESTRO

Pet je godina prošlo od redateljskog prvijenca Bradleyja Coopera. Zvijezda je rođena postao je veliki kino hit (više od 430 milijuna dolara zarade na svjetskim kino blagajnama, budžet filma bio je oko 35 milijuna) – Lady Gaga i Cooper (redatelj je i glavni glumac filma) ostvarili su dojmljivu kemiju na velikom platnu. Film je nominiran za brojne filmske nagrade – Lady Gaga odnijela je “Oscara” za pjesmu “Shallow”...

Nakon uspjeha filma Cooper-glumac je nastupio u više projekata – od suradnje s Clintom Eastwoodom na filmu Mula preko Rocket Raccoona (glas) u nekoliko “Marvel” projekata (“ZavršnicaČuvari galaksije 3 ) do “Ulice noćnih mora” Guillerma Del Tora. Bradley-redatelj pet je godina pripremao novi projekt – uskoro stiže “Maestro”, biografska priča o Leonardu Bernsteinu.

 

Cooper je dugo želio realizirati filmsku priču o jednom od najpoznatijih svjetskih dirigenata (skladatelja, pijanista…) u povijesti – prilika je stigla nakon sastanka s čelnicima “Netflixa” koji su dali zeleno svjetlo za realizaciju projekta u kojem je Cooper i jedan od scenarista filma te glavni glumac. Projekt su podržali Steven Spielberg i Martin Scorsese koji su potpisani kao producenti. Glumačku ekipu predvode Maya Hawke, Carey Mulligan, Sarah Silverman i Matt Bomer.

Radnja filma fokusirana je, većinom, na odnos Bernsteina i njegove voljene Felicie. Bernstein je buduću suprugu upoznao 1946. godine – bio je to početak ljubavne priče koju će Cooper ispričati gledateljima.

Svjetska premijera “Maestra” najavljena je za početak rujna (filmski festival u Veneciji) dok se u američkim kinima (ograničena distribucija) film očekuje 22.11. Na “Netflix” “Maestro” stiže 20.12…..