TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Operacija Barbenheimer je, ako je suditi prema rezultatima nakon prvog vikenda prikazivanja “Barbie” i “Oppenheimera”, uspjela. Nakon niza slabijih rezultata filmova koji su imali ambiciju postati ljetni blockbusteri, “Barbie” i “Oppenheimer” su opravdali očekivanja.

Barbie i Ken su u prvom vikendu prikazivanja ostvarili ukupnu zaradu od 337 milijuna dolara (budžet filma iznosi oko 150 milijuna). Izvrsni rezultati otvaranja filmu su donijeli prvo mjesto dok je “Warner” nakon potopa filma THE FLASH dobio veliki ljetni hit.

Razloga za zadovoljstvo imaju u “Universalu” – “Oppenheimer” je u prvom vikendu zaradio više od 174 milijuna dolara. Vrlo dobri rezultati s obzirom na budžet (stotinjak milijuna) kao i činjenicu kako je riječ o filmu koji traje puna tri sata. Dani i tjedni koji dolaze mogli bi znatno poboljšati komercijalni uspjeh Barbenheimera s obzirom da je konkurencija prilično skromna…

“Oppenheimer” i “Barbie” jedini su noviteti u top 10 – od naslova koji su i prošli tjedan bili u odabranima izvrsne rezultate ostvaruje drama “Zvuk tišine” (trenutna zarada filma iznosi više od 124 milijuna dolara – film nije prikazan u kino dvoranama izvan SAD-a) dok je prošlotjedni broj jedan “Nemoguća misija: Odmazda-prvi dio” sada na četvrtom mjestu s ukupnom zaradom od 377 milijuna dolara.

 

TOP 10:

 

  1. Barbie
  2. OPPENHEIMER
  3. Zvuk slobode (Sound of Freedom)
  4. NEMOGUĆA MISIJA: ODMAZDA (prvi dio)
  5. INDIANA JONES I ARTEFAKT SUDBINE
  6. Insidious: The Red Door
  7. ELEMENTI
  8. SPIDER-MAN: PUTOVANJE KROZ SPIDER SVIJET
  9. TRANSFORMERS: USPON ZVIJERI
  10.  Cura za sve