TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Indiana Jones nije dugo trajao na broju jedan liste filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. “Artefakt sudbine” sada je na drugom mjestu – ukupna zarada filma na svjetskim kino blagajnama iznosi nešto manje od 250 milijuna dolara (budžet oko 300 milijuna).

Na prvo je mjesto proteklog vikenda stigao horor “Insidious: The Red Door” – petnaestak milijuna dolara budžeta isplatilo se u prvom vikendu prikazivanja. Film je na američkim kino blagajnama zaradio više od trideset milijuna dolara (ukupna zarada trenutno iznosi više od 64 miijuna).

“The Red Door” nije jedini novitet u top 10 – na trećem mjestu je akcijska drama “Zvuk slobode” (Sound of Freedom). Film redatelja Alejandra Monteverdea temeljen je na istinitoj priči – glumačku ekipu predvode Bill Camp i Jim Caviezel. U prvom je vikendu film zaradio nešto više od 18 milijuna dolara – dovoljno za treće mjesto.

Novitet u top 10 je i komedija “Pakleni provod” – u prvom vikendu prikazivanja filma je ostvario zaradu od 5.8 milijuna dolara i nalazi se na šestom mjestu.

“Mala sirena” je nakon sedam tjedana prikazivanja i dalje u top 10 (više od 540 milijuna dolara zarade) dok se animirani Spider-Man bliži zaradi od 650 milijuna dolara zarade na svjetskim kino blagajnama…

 

TOP 10: 

 

  1. Insidious: The Red Door
  2. INDIANA JONES i ARTEFAKT SUDBINE
  3. Zvuk slobode (Sound of Freedom)
  4. ELEMENTI
  5. SPIDER-MAN: PUTOVANJE KROZ SPIDER SVIJET
  6. Pakleni provod (Joy Ride)
  7. Cura za sve
  8. TRANSFORMERS: USPON ZVIJERI
  9. Mala sirena
  10. Ruby Gillman, Teenage Kraken 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)