TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Zanimljiv je kino vikend iza nas. Na broj jedan filmova s najvećom zaradom u američkim kinima vratio se “Spider-Man: Putovanje kroz Spider svijet”. Nakon četiri tjedna prikazivanja filma je zaradio više od 560 milijuna dolara u svjetskoj distribuciji.

Povratku Spider-Mana na vrh znatno je doprinio loš rezultat prošlotjednog broja jedan – “The Flash” je doživio pad gledanosti veći od 70 %. Barry Allen i njegova superjunačka ekipa sada je na trećem mjestu sa zaradom od 210 milijuna dolara. Rezultati daleko od očekivanja i već sada se može reći kako je “The Flash” jedno od najvećih komercijalnih razočaranja godine.

Skromne rezultate bilježi i novi “Pixar” projekt “Elementi” (drugi vikend prikazivanja – 120 milijuna dolara zarada na svjetskim kino blagajnama) dok je najveći skok ovoga vikenda napravio novi film Wesa Andersona “Asteroid City”. Film s jednom od najjačih glumačkih postava ove godine (Scarlett Johansson, Tom Hanks, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Willem Defoe…) skočio je na šesto mjesto.

Jedini novitet u top 10 je komedija “Cura za sve” (glavna uloga Jennifer Lawrence)  – u prvom je vikendu prikazivanja film je u svjetskoj distribuciji ostvario zaradu nešto veću od 24 milijuna dolara. Dovoljno za četvrto mjesto

 

TOP 10:

  1. SPIDER-MAN: PUTOVANJE KROZ SPIDER SVIJET
  2. ELEMENTI
  3. THE FLASH
  4. Cura za sve
  5. TRANSFORMERS: USPON ZVIJERI
  6. Asteroid City
  7. Mala sirena
  8. ČUVARI GALAKSIJE 3
  9. The Blackening
  10. The Boogeyman

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)