VIKEND TV PREPORUKE

PETAK: 26.05 

 

Nova Tv, 23.45: MJESTO TIŠINE 

Jedno od najvećih kino iznenađenja posljednjih godina je “Mjesto tišine”. I dok se u idućim godinama očekuje treći film serijala, noć s petka na subotu rezervirana je za prvi dio. John Krasinski režirao je, napisao scenarij i glumi u priči o distopijskom svijetu gdje su neidentificirana bića natjerala ljude na život u tišini. Zanimljivo i napeto uz nekoliko scena koje se dugo pamte. U filmu briljira gospođa Krasinski odnosno Emily Blunt.

 

SUBOTA, 27.05 

 

20.15, HTV 3: Posebni dodaci – Ingmar Bergman

  • Divlje jagode (1957)
  • Sedmi pečat (1957)
  • Krici i šaputanja (1972)
  • Persona (1966) 

 

HTV 1, 22.50: Čovjek bez lica (Face/Off)

Jedan od najboljih akcijskih filmova devedesetih Cage i Travolta u dvostrukim ulogama – Sean Archer traumatizirani je detektiv koji čitav život lovi kriminalca, terorista Castora Troya (Troy je kriv za Archerovu traumu). Kako bi saznao gdje se nalazi oružje za masovno uništenje Archer će privremeno uzeti Troyevo lice. Privremeno će malo potrajati jer i Troy postaje Archer…

Cage je izvrstan u glavnoj ulozi, ali nemoguće je ne spomenuti i Travoltu. Njihovo nadmetanje traje čitavim trajanjem filma. Akcijske scene su izvrsne (majstor Woo je u vrhunskoj formi), priča intrigantna…uz neizbježne golubice….

 

 

NEDJELJA, 28.05 

 

HTV 1, 23.45: TULLY 

 

“Tully” je i priča o preispitivanju (mnogi će se gledatelji i gledateljice pronaći u njenoj priči – životne okolnosti možda neće biti iste, ali u Marlinoj dobi često se postavljaju pitanja o sadašnjosti, ali i prošlim vremenima) života, ispunjenju životnih ciljeva. Mirenju s vlastitim životom bez obzira koliko je on različit u odnosu na mladenačke planove, želje. Sjajna Charlize Theron u filmu koji nije dobio pažnju koju zaslužuje…

 

DOMA, 19.15: LA LA LAND 

“Here’s to the ones who dream…”

Neki, zapravo mnogi od nas doživjeli su i preživjeli onaj trenutak  kada je trebalo donijeti odluku koja mijenja život. Odlučuje o budućnosti. Odluku poslije koje ostaje vječno i neodgovoreno pitanje – “što bi bilo da sam napravio, napravila drugačije?”. Takvu je odluku, naprimjer, i Francesca u “Mostovima okruga Madison” kada je na križanju otišla ravno, nije skrenula putem kojim je otišao Robert Kincaid. Odluke su donijeli i Sebastian i Mia – kako je moglo biti donosi briljantan epilog filma, a kako je bilo gledamo u “La La Landu”, redatelja i scenarista Damiena Chazella. Priča o budalama koje sanjaju i žele uspjeti u poslu koji vole (ona – gluma, on-glazba…) raznobojan je i razigran film u kojem su glavni protagonisti filma uspjeli ostvariti snove kada je o filmu i glazbi riječ, ali su putem izgubili jedno drugog. Puno dobre glazbe, Emma Stone i Ryan Gosling, posvete klasicima kao što je “Casablanca”… Sve navedeno, ali i više od toga je “La La Land”. I dok Rick i Ilsa zauvijek imaju Pariz, Sebastian i Mia imaju “La La Land”….

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)