OSAM SERIJA ZA LJETO 2023. GODINE

Temperature su u porastu, kiša je prestala – ljeto je na vratima. GOODTALKING Vam donosi nekoliko premijernih serija koje će obilježiti vruće dane koje dolaze.

 

FUBAR 

Kada: 24.05

Gdje: Netflix

U trenucima dok čitate ovaj tekst na “Netflixu” je dostupna serija “Fubar”. Zašto “Fubar” u ovom pregledu? Glavni razlog je posljednji akcijski junak – iako je proslavio 75. rođendan Arnold Schwarzenegger i dalje nastavlja s glumačkom karijerom. U seriji “Fubar”, Schwarzenegger je Luke Brunner, obiteljskog čovjeka, koji u tajnosti obavlja poslove za CIA-u. Za njegovu aktivnost ne zna njegova kćer, ali i ona skriva tajnu – ona surađuje s obavještajnom službom bez očevog znanja. Uskoro se tajne otkrivaju te otac i kći moraju zajedno riješiti krizu… Uz Schwarzeneggera u seriji nastupaju Monica Barbaro, Gabriel Luna, Adam Pally, Fabiana Udenio i Aparna Brielle

 

BASED ON A TRUE STORY

 

Kada: 08.06

Gdje: Peacock

Serija neobičnog imena nije temeljena na istinitoj priči već je nastala pod utjecajem izvrsne serije Only Murders in The Building . Prema najavama autora serije Craiga Rosenberga, “Based on a True Story” je mračna i brutalna kriminalistička priča začinjena crnim humorom koja prati vodoinstalatera, bivšu tenisku zvijezdu i agenta za nekretnine koje će spojiti interes za serijskog ubojicu koji terorizira Los Angeles. Oni pokreću vlastitu istragu, ali potraga za serijskim ubojicom uvijek je opasna igra… Glavni su glumački aduti serije Kaley Couco (Stjuardesa ), Tom Bateman, Chris Messina i Natalia Dyer. 

 

 

THE CROWDED ROOM

 

Kada: 09.06

Gdje: Apple Tv Plus

Serija inspirirana stvarnim događajima vraća nas u 1979. godinu – radnja prati slučaj tinejdžera Dannyja Sullivana uhićenog i optuženog za pucnjavu u Rockefeller centru u New Yorku. Nakon uhićenja i ispitivanja Sullivan je izveden na sud gdje se brani …poremećajem podvojene ličnosti. Događaje iz 1979. u knjizi je zapisao Daniel Keyes koja je nadahnula Akivu Godlsmana, autora serije za deset epizoda. U glavnim su ulogama Tom Holland, Amanda Seyfried i Will Chase. 

 

 

THE FULL MONTY

 

Kada: 14.06

Gdje: Hulu

Jedno od najvećih kino iznenađenja godine 1997. godine bila je britanska drama s dodatkom komedije. Priča o ljudima koji nakon gubitka posla odlučuju postati striperi osvojila je srca i dušu brojnih ljubitelja filma. Za nešto manje od mjesec dana stiže nastavak serije koji je, čini se, nešto između spin-offa i nastavka filma. Na pozornicu se vraća većina članova glumačke ekipe filma (Robert Carlyle, Tom Wilkinson, Mark Addy…) uz neka nova imena (Tupele Dorgu, Talitha Wing…)

 

https://youtu.be/1FgjqX34soQ

 

THE WALKING DEAD: DEAD CITY 

 

Kada: 15.06

Gdje: AMC

Živi mrtvaci” su završili, ali za neke likove serije priča se nastavlja. “Dead City” je, pogađate, spin-off serije u kojem je fokus priče usmjeren prema Maggie (Lauren Cohan) i Neganu (Jeffrey Dean Morgan). Zanimljivost serije je mjesto radnje – većina epizoda događa se u New Yorku, s novim preživjelima uz spomenuti dvojac poznat iz originalne serije. 

 

https://youtu.be/1b-b4rvLJmI

 

SECRET INVASION

 

Kada: 21.06

Gdje: Disney Plus

Za ljubitelje superjunaka – čak i one kojima superjunaci nisu omiljeno filmsko-serijsko štivo stiže “Secret Invasion”. “Marvel” serija u kojoj je glavni protagonist…Nick Fury. Kao što naslov serije sugerira Fury nastoji spriječiti invaziju na jedini nam planet. Fury nije sam – u pomoć stižu Maria Hill i Talos. Prema glasinama “Secret Invasion” posljednji je “Marvel” projekt u kojem gledamo Samuel L. Jacksona u ulozi Furyja. Uz Jacksona u seriji nastupaju Emilia Clarke, Ben Mendelsohn, Cobie Smulders, Olivia Colman i Carmen Ejogo. 

 

 

TWISTED METAL 

 

Kada: 27.07

Gdje: Peacock

Serija “Twisted Metal” nastala je prema istoimenoj videoigri. Najave govore kako je riječ akcijskoj komediji (s naglaskom na akcijskoj) smještenoj u postapokaliptični svijet budućnosti. Glavni protagonist je John Doe koji nadu u novi život polaže u akciju prenošenja tajanstvenog paketa s jednog na drugi kraj države. No, zadatak je teži nego što se isprva čini. Glavne uloge: Anthony Mackie, Neve Campbell i Stephanie Beatriz. 

 

ASHOKA 

 

Kada: tijekom osmog mjeseca

Gdje: Disney Plus

Za kraj pregleda odlazimo u udaljenu galaksiju. Vlastitu seriju dobiva i Ashoka Tano, padawan Anakina Skywalkera. U seriji se Ashoka mora suprotstaviti admiralu Thrawnu koji je određen za prvog nasljednika Imperija. Glumačku ekipu predvode Rosario Dawson, Lars Mikkelsen, Hayden Christensen, Mary Elizabeth Winstead, David Tennant i Temeura Morrison.

 

 

 

Nove sezone: 

  • The Bear (sezona druga – 22.06, Hulu)
  • The Witcher (sezona treća – prvi dio 29.06, drugi dio 27.07, Netflix)
  • Black Mirror (sezona šesta – Netflix)
  • Futurama (sezona jedanaesta – 24.07, Hulu)
  • Only Murders in the Building (sezona treća – 08.08, Hulu)

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)