NAJAVA: UBOJICE CVJETNOG MJESECA

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE 

 

Jedan od najiščekivanijih, najvažnijih i, vjerujemo, najboljih filmskih događaja godine novi je film Martina Scorsesea. Jedan od najvećih filmaša u povijesti je i (uz Erica Rotha) scenarist filma koji, između ostalog, spaja glumce koji su obilježili karijeru Scorseseovu karijeru.

“Killers of The Flower Moon” ekranizacija je knjige koja opisuje istinite događaje iz dvadesetih godina prošlog stoljeća. Radnja prati policijsku istragu serije ubojstava. Žrtve su domoroci, pripadnici indijanskog plemena u Oklahomi – ubojstva se počinju događati nekoliko mjeseci nakon što je otkrivena nafta na njihovoj zemlji…

Trajanje filma iznosi više od 200 minuta (točnije 206) – svjetska premijera očekuje se za nekoliko dana na filmskom festivalu u Cannesu.

U filmu nastupaju glumci koji su obilježili sjajnu redateljevu filmografiju – da, da tu su De Niro i Leonardo DiCaprio, ali to nije sve. Na popisu glumaca i glumica koji nastupaju u filmu nalaze se i Brendan Fraser, Jesse Plemons, John Lithgow i Lily Gladstone. Početkom listopada (točnije 06.10) film kreće u ograničenu distribuciju prije nego što postane dostupan na Apple TV Plus platformi (20.10). S obzirom na trailere čini se kako nas očekuje…film godine?