MALO DOBRIH (?) SERIJA

U samo nekoliko dana izašle su najave za nekoliko serija koje se dugo očekuju i koje će, svaka na svoj način, privući pažnju serijofila i onih koji će serijofili tek postati. GOODTALKING Vam donosi najavu za pet serija o kojima će se pričati (i pisati).

 

THE CONTINENTAL 

 

Ponosno se na najavama serije “The Continental” naglašava kako je serija dio “John Wick Univerzuma”. “Continental” je svojevrsni prequel “John Wick” filmovima – radnja serije (ili trodijelnog događaja kako “Peacock” najavljuje “Continental”) vraća nas u New York, sedamdesetih godina prošlog stoljeća i prati nastajanje lanca hotela Continental. utočišta za plaćene ubojice. Mjesta gdje čak i ubojice moraju poštovati pravila. Glavni protagonist serije je mlađahni Winston Scott (u “John Wick” serijalu Scotta interpretira Ian McShane dok njegovu mlađu verziju glumi ). No, glavni glumački adut serije je Mel Gibson – u seriji nastupaju i Peter Greene, Nhung Kate, Katie McGrath, Jeremy Bobb, Jessica Alain i Adam Shapiro. Autori serije su Greg Coolidge, Shawn Simmons i Kirk Ward. Zapaljivi izgled odnosno sadržaj trailera sugerira kako bi “The Continental” trebao (bez obzira što je o seriji riječ) biti dostajan prednastavak “John Wick” serijala… Premijera je najavljena za rujan, deveti mjesec 2023. godine….

 

 

PRAVI DETEKTIV: SEZONA ČETVRTA (True Detective: Night Country)

 

Priča o seriji “Pravi detektiv” počinje 2014. godine prvom sezonom u koju su obilježili Matthew McConaughey i Woody Harrelson. Svaka je sezona nova priča s novim protagonistima, ali druga je sezona mnoge razočarala – Rachel McAdams, Vince Vaughn i Colin Farrell za mnoge ljubitelje nisu bili dovoljno dobra zamjena za dinamični McConaughey/Harrelson duo. Zapravo, druga sezona nije razočarala, ali je postala žrtva velikih očekivanja. Treću je sezonu obilježio Mahershala Ali i njegova istraga u različitim razdobljima – uskoro stiže i četvrta sezona koja radnju seli na područje niskih temperatura. Šestero muškaraca iz istraživačke postaje na Aljasci je nestalo – sumnja se na serijskog ubojicu i istragu preuzimaju Liz Danvers i Evangeline Navarro. Detekivku Danvers interpretira Jodie Foster koja se još početkom devedesetih godina suprotstavila Hannibalu Lecteru. Ako je suditi prema traileru, ugođaj serije je pravi trilerski. Četvrta sezona ima osam epizoda – premijera se očekuje do kraja godine…

 

 

THE PENGUIN

 

Uspjeh filma The Batman iz 2022. godine donio je pomalo neočekivani spin-off u formi serije. Neočekivan zbog glavnog protagonista – serija “The Penguin” prati uspon Oswalda Cobblepota poznatijeg kao Pingvin u svijetu kriminala Gotham Cityja. Glumačku ekipu predvode Colin Farrell (Pingvin), Carmen Ejogo, Clancy Brown, Michael Kelly, Cristin Milloti i Alex Anagnostiis. Serija ima osam sezona – premijera prve epizode očekuje se početkom 2024. godine.

 

FUBAR 

 

Arnold Schwarzenegger nedavno je proslavio 75. rođendan – posljednjih je godina glumac, očekivano, usporio, kada je o snimanju filmova riječ (Terminator: Mračna sudbina iz 2019. godine posljednji je film kojeg je Schwarzenegger snimio), ali duga i uspješna karijera nije završena. Schwarzenegger se vraća akciji, točnije akciji uz dodatak špijunaže, ali ovoga puta u seriji.

Poput njegovog akcijskog rivala Stallonea koji je prihvatio ulogu u Kralju Tulse , Schwarzenegger interpretira glavnog junaka u seriji “Fubar“. Radnja serije (ako bi tražili sličnost s ranijim glumčevim projektima onda je “Fubar” najsličniji “Istinitim lažima”) prati Lukea Brunnera, obiteljskog čovjeka, koji u tajnosti obavlja poslove za CIA-u. Za njegovu aktivnost ne zna njegova kćer, ali i ona skriva tajnu – ona surađuje s obavještajnom službom bez očevog znanja. Uskoro se tajne otkrivaju te otac i kći moraju zajedno riješiti krizu…

Uz Schwarzeneggera u seriji nastupaju Monica Barbaro, Gabriel Luna, Adam Pally, Fabiana Udenio i Aparna Brielle. “Fubar” stiže na “Netflix” 25.05…..

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)