CLINT EASTWOOD & QUENTIN TARANTINO: NOVI FILMOVI

Generacijski su daleko – Eastwood je više od trideset godina stariji od Tarantina, ali bez njih bi filmski svijet bio puno, puno siromašniji. U razmaku od nekoliko dana pojavili su se detalji oko novih projekata Clinta Eastwooda i Quentina Tarantina – ponovo je riječ o zadnjim filmovima spomenutog dvojca, ali tako se mislilo i za njihove prethodne projekte (prije svih na Bilo jednom u Hollywoodu CRY MACHO )…..

 

JUROR #2 

 

Foto: Warner Bros.

Prevario se pisac ovih redaka kada je pomislio i zapisao kako je “Cry Macho” posljednja filmska priča Clinta Eastwooda. Stari majstor ide dalje – Eastwood uskoro slavi 93. rođendan i, kako je više puta ponovio, nema namjeru otići u mirovinu. Želi raditi. Sedamdesetak godina duga karijera nastavlja se (ili završava – vrijeme će pokazati) filmom “Juror #2”. Žanrovski, riječ je o kombinaciji sudskog trilera i drame – priča filma prati porotnika koji tijekom suđenja otkriva kako je upravo on vjerojatni krivac za zločin zbog kojeg se sudi optuženom. 

Rečenica koja je dovoljna za otkriće moralne i svake druge dvojbe glavnog protagonista filma – s obzirom na to da je član porote direktno može utjecati na rezultat suđenja odnosno osuđujuću presudu (koja porotniku omogućava zločin bez kazne) ili priznati zločin i predati se policiji.

Postavljeni zaplet i više je nego intrigantan i “Juror #2” mogao bi postati Eastwoodov odlazak u stilu. Kao i većinu filmova u karijeri “Juror #2” Eastwood će snimiti za “Warner Bros.” O glumačkoj ekipi i datumu početka snimanja ništa se ne zna – tek postoje glasine kako je prvi favorit za glavnu ulogu Bradley Cooper...

 

THE MOVIE CRITIC 

 

Foto: Screenshot

 

Prvo je zadnji film trebao biti Mrska osmorka zatim su mnogi mislili kako je “Bilo jednom u Hollywoodu” njegov posljenji film, ali čini se da uskoro stiže posljednji, zadnji film Quentina Tarantina. Riječ o filmu “The Movie Critic” za koji je Tarantino završio pisanje scenarija.

Iako su se u eter puštale svakakve glasine oko novog filma Quentina Tarantina (spominjao se čak i “Star Trek” – Tarantino je prilično, blago rečeno, nezadovoljan izgledom novih “Zvjezdanim stazama” JJ Abramsa) čini se kako je Tarantino znao koji će projekt odabrati. Napisao je scenarija za “The Movie Critic” film koji je radnjom smješten u 1977. godinu. Godina premijere “Nove nade” prvog filma iz udaljene galaksije Georgea Lucasa, desetljeće koje je obilježeno pojavom filmaša koji su isporučili filmove koje pripadaju među najbolje u povijesti (Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Brian De Palma…).

Ne znaju se detalji filma, ali, nije isključeno kako će se Tarantino (kroz prikaz Hollywooda sedamdesetih godina prošlog stoljeća u kojem su nastali veliki filmovi koji su provocirali i izazivali burne reakcije publike i kritike) obračunati s današnjim Hollywoodom u kojem, kako je Tarantino nekoliko puta izjavio, politička korektnost i različiti pokreti prečesto postaju važniji od autora i njihovih ideja. Tarantino je također bio na meti zbog nasilja u filmovima kojima je režirao te npr. prigovorima kako je Margot Robbie dobila premalo scena u kojima govori u filmu “Bilo jednom u Hollywoodu” (???!!!).

O članovima glumačke ekipe trenutno se može samo nagađati, ali s obzirom na dosadašnje filmove…možda Leonardo DiCaprio DiCaprio, Samuel L.Jackson, Brad Pitt, Christoph Waltz...

Datum početka snimanja nije objavljen, ali s obzirom na to da je scenarij završen moguća premijera mogla bi se dogoditi iduće godine. Možda na otvaranju filmskog festivala u Cannesu?

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)