Naslovnica Novo VIKEND TV PREPORUKE

VIKEND TV PREPORUKE

418
0
Foto. Screenshot

PETAK, 31.03

 

HTV 1, Mothmanova proročanstva 

Veliki hit iz vremena videoteka, film redatelja Marka Pellingtona neobičan je spoj horora, fantastike i drame. Priča filma prati novinara “Washington Posta” koji živi najbolje dane u karijeri. U planu je i kupovina nove kuće – tijekom vožnje kod razgledavanja novog doma John i supruga Mary doživjet će neobičnu i vrlo čudnu nesreću. Mary umire, John se teško miri s gubitkom voljene osobe, ali to je tek početak čudnih događaja.. Glavna su glumačka imena filma Richard Gere i Laura Linney.

 

SUBOTA, 01.04 

 

HTV 1, 22.50: Opasan let

Akcijski film u kojem nastupaju mnogi poznati i rado gledani glumci. Priča prati avion koji prevozi kriminalce – jedan od njih je  Cameron Poe osuđen za ubojstvo u samoobrani. Ostalo je još nekoliko sati do njegovog izlaska na slobodu. Jedan let avionom, ali stvari se kompliciraju kada zatvorenici predvođeni Virusom preuzimaju kontrolu…

Nicolas Cage je pozitivni protagonist filma u avionu ispunjenom, većinom, negativcima. Galerija likova koja leti avionom ne može se vidjeti svaki dan (Malkovich, Steve Buscemi, Danny Trejo…), negativaca ne nedostaje. Napeto, ispunjeno akcijom ponekad i žestoko. U filmu nastupa i John Cusack.

 

HTV 3, od 23.00: Intervju Ruben Ostlund i film “Kvadrat

 

 

RTL, 00.00 – Izvan kontrole

Film redatelja Wolfganga Petersona bio je gledan kako zbog glumačke ekipe tako i zbog teme – pandemije smrtonosne bolesti (ebola se u vrijeme nastanka i prikazivanja filma pojavila u Africi). Priča filma prati dolazak smrtonosne bolesti u SAD – priča počinje kada mladić ukrade majmuna koji je transportiran iz Afrike. Majmun je zaražen, ali lopov ne zna za smrtonosnu zarazu. Ubrzo lopov dobiva simptome dok se majmun nađe na slobodi usred SAD-a…

Glumačku ekipu predvode Dustin Hoffman, Morgan Freeman, Rene Russo, Donald Sutherland, Kevin Spacey i Cubo Gooding Jr. 

 

NEDJELJA, 02.04 

 

Zlatni dečki Hollywooda Robert Redford i Paul Newman snimili su 1969. godine priču o pljačkašima banakam poznatih pod umjetničkim imenima Butch Cassidy i Sundance Kid. Vestern s dozom ciničnog humora prati pljačkaše koji u potrazi za boljim pljačkaškim danima (također, dinamični duo bježi od lovaca na glave) novu karijeru počinju u Boliviji. Međutim i tamo Butch i Sundance nailaze na probleme. Redatelj filma je George Roy Hill – ista je ekipa pet godina kasnije snimila i izvrstan “Žalac”….

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime