PICKBOX NOW: STREAMING EUROPE i sedam filmskih preporuka

Uz raznovrsnu i bogatu ponudu serija (izbor iz ponude možete pronaći OVDJE ), streaming servis Pickbox NOW obogatio je filmsku ponudu nakon pokretanja projekta STREAMING EUROPE . U suradnji s nekoliko stranih partnera (njemački Sooner, francuski LMC te belgijsko-luksemburški UniverCine), Pickbox NOW u ponudu platforme donosi nove, intrigantne i gledanja vrijedne filmske naslove. GOODTALKING Vam donosi nekoliko prijedloga za filmove iz STREAMING EUROPE projekta koje možete (po)gledati na streaming servisu Pickbox NOW. 

 

GARBURA (2022) 

 

 

Redateljski prvijenac domaćeg filmaša Josipa Žuvele dolazi ovjenčan izvrsnim prijemom na filmskom festivalu u San Sebastianu (na spomenutom festivalu održana je i svjetska premijera filma). Redatelj je, prema vlastitom scenariju, stvorio film koji spaja novo i tradicionalno, film koji spaja dječake čije su obitelji u višegodišnjoj svađi, ali oni se druže, provode dane zajedno. Spaja ih, između ostalog, i Garbura iz naslova (riječ je o karabitu kojim se nekada pucalo u vrijeme prije dolaska nove godine) – uz druženje dječaka neopterećenih svijetom odraslih, redatelj na opipljivo životan i uvjerljiv način prikazuje njihove obitelji. Glumačku ekipu predvode razigrani i životni klinci-glumci Franko Floigl i Mauro Ercegović-Gracin te iskusniji kolege Zdenko Jelčić, Marija Škaričić i Ivana Roščić. 

“Garburu” možete pogledati OVDJE

PJESME ZA LISICU (Song for a Fox) – (2021) 

 

 

Nije čest slučaj imati prilike gledati film u čijoj su realizaciji sudjelovale baltičke države. “Pjesme za lisicu” jedan je od takvih filmova – koprodukcija Litve, Estonije i Latvije. Glavni protagonist neobičnog filma litavskog redatelja i scenarista Krisjonasa Vidziunasa je rock glazbenik Dainus koji bježi u samoću kako bi pronašao vrata koja otvaraju snove. Za Dainusa odlazak u zemlju snova znači i novi susret sa ženom koju je volio. Volio i izgubio. Spletom okolnosti Dainus društvo pronalazi u liku lokalnog dječaka. “Pjesma za lisicu” je maštovita i emotivna priča o potrazi za ljudima koji nisu više s nama i žive u uspomenama. Ponekad i u snovima. 

“Pjesme za lisicu” možete pogledati OVDJE

 

MOSKVA U JEDNOM SMJERU (One-Way to Moscow) – (2020) 

 

 

Ne, ne…Moskva u jednom smjeru nije film o recentnim ratnim događajima u Ukrajini već je riječ o komediji koja nas vraća u vrijeme kada Hladni rat polako, ali sigurno postaje prošlost. Vrijeme pada Berlinskog zida – iako je hladni sukob na samom završetku, tajne službe odnosno njihovi šefovi ne miruju. Policajac Schuller poslan je, po zapovijedi šefa, u Švicarsku kako bi detektirao i spriječio političke nemire…u Švicarskoj. Bez obzira na neutralnost i mir koji tamo vlada Schullerovi pretpostavljeni smatraju kako je država u opasnosti koja se skriva u kazalištu u Zurichu. Kazalište koje je, navodno, pod snažnim utjecajem Moskve… “Moskva u jednom smjeru” zabavna je komedija s političkim potpisom koja, kada se malo bolje razmisli, i nije u potpunosti neaktualna…. 

“Moskvu u jednom smjeru” možete pogledati OVDJE

 

IZMEĐU PSA I VUKA (Between dog and wolf) – (2020) 

 

 

Angolski građanski rat jedan je od najdužih oružanih sukoba u novijoj povijesti ljudske vrste. Rat je trajao gotovo tri desetljeća (točnije 27 godina) i odnio je više od pola milijuna života. U ratnim operacijama u Angoli borili su se dragovoljci iz mnogih zemalja – trojicom ratnih drugova iz Angole, ali rodom iz Kube bavi se dokumentarna drama “Između psa i vuka” redateljice Irene Guerez Torres. Priča nas vodi na Kubu – negdje duboko u džungli veterani ponovo prolaze vojnu obuku i sjećaju se ratnih dana. Kroz priče bivših ratnika redateljica progovara o ljudima koji više ne sudjeluju u ratnim operacijama, ali njihovi unutarnji ratovi (kao posljedica pravog rata) nikada završili nisu… 

“Između psa i vuka” možete pogledati OVDJE

 

NICO (2021) 

 

 

Nico iz naslova filma medicinska je sestra, brine o starim i bolesnim osobama. Najviše slobodnog vremena Nico provodi u društvu prijateljice Rose uživajući u Berlinu sve do trenutka kada doživi i preživi napad lokalnih rasista. Bezbrižna svakodnevica medicinske sestre pretvara se u borbu sa strahovima zbog napada. Kako više nikada ne bi postala žrtva nasilja Nico odlučili radi na sebi – odluči naučiti borilačku vještinu za samoobranu. Trener? Svjetski prvak u karateu…. Iako ima i nekoliko duhovitih trenutaka, “Nico” je drama koja se bavi ozbiljnim temama. Redateljica Erling Gehrling šalje poruku kako ponekad ne treba okrenuti drugi obraz već (u)stati i boriti se. Malo poznata Sara Fazilat vrlo dobra u ulozi glavne protagonistkinje filma. 

Film “Nico” možete pogledati OVDJE

U TRKU (Runner) – (2021) 

 

 

Sjećate se filma “Trči Lola, Trči” iz, danas davne, 1998. godine? Lola je morala trčati, brzo trčati ulicama Berlina kako bi spasila život dečku. Trčati mora i Maria čiji je dečko nakon psihotične epizode ….nestao. Maria ne želi odustati od voljene osobe i počinje potragu… “U trku” litavskog redatelja Andriusa Blazeviciusa spaja elemente trilera i ljubavne drame – riječ je o slojevitom filmu u kojem, kroz potragu očajne, ali nepokolebljive Marije, možemo otkriti svakodnevicu grada. Također, u filmu se može osjetiti i blaga ali jasna politička poruka.. 

“U utrku” možete pogledati OVDJE

 

OTVORENA VRATA (Open Door) – (2021)

 

 

Albanski kandidat za “Oscara” 2021. priča je o ženi, zapravo ženama koje se bore protiv tradicije i nametnutih običaja zbog kojih su prisiljene skriva istinu o vlastitim životima. Čak i ako je o trudnoći riječ. Trudnici je ime Elma – ona u društvu sestre Rudine i njenog petogodišnjeg sina kreću u posjet ocu na selu. Prije nego što posjete oca sestre moraju riješiti sitnicu. Elma nije udana i netko treba glumiti oca djeteta pred strogim i konzervativnim Elminim i Rudineim tatom  … Iako se radnja filma odvija u Albaniji ona je aktualna i daleko izvan njenih granica. Luli Bitri i Jonida Vokshi imena su glavnih glumica čije interpretacije glavnih junakinja pokretačka su snaga “Otvorenih vrata”…. 

“Otvorena vrata” možete pogledati OVDJE 

 

Prvi saznajte sve novitete i vijesti iz ponude prvog domaćeg streaming servisa Pickbox NOW – registrirajte se OVDJE

 

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)