Naslovnica Novo VIKEND TV PREPORUKE

VIKEND TV PREPORUKE

348
0
Foto: Warner Bros.

PETAK, 03.02

 

INTERSTELLAR

Nolanova odiseja u svemiru počinje u budućnosti. Zemlja je devastirana, nestašica je mesa dok je većina usjeva uništena zbog različitih razloga. Veliki gradovi su nestali, vojske su raspuštene – borba za opstanak izgleda izgubljena. Šansa za opstanak je misija astronauta Coopera koja bi trebala pronaći nove planeta za život ljudi. “Interstellar” je priča o ljudima – ljubavi, žrtvi, novom početku i upozorava na potrebu očuvanja jedinog nam planeta. Kao uzora prema kojima je film nastao redatelj je spomenuo “Odiseju u svemiru”, “Blade Runnera”, “Metropolis” i “Blago Sierra Madre”. Film sadrži nekoliko iznimno uvjerljivih emotivnih trenutaka za koje je zaslužna glumačka ekipa koju predvode Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway i Michael Caine. 

 

SUBOTA 04.02 

 

HTV 1, 00.25: Ostermanov vikend

Špijunsko-psihološki triler temeljen na knjizi Roberta Ludluma u kojem Rutger Hauer interpretira Johna Tannera voditelja informativne emisije. Svake godine Tanner provede vikend s prijateljima iz studentskih dana no ove godine druženje će biti maaalo drugačije. Prijatelji iz studentskih dana označeni su, od strane CIA-e, kao suradnici SSSR-a. Tanner daje dozvolu CIA-inim ljudima da ozvuče i snimaju mjesto na kojem se ekipa okuplja kako bi skupili čvrste dokaze o njihovoj špijunaži… Uz Hauera u filmu nastupaju John Hurt, Dennis Hopper, Burt Lancaster i Craig T.Nelson. Redatelj filma je Sam Peckinpah 

 

HTV 3, od 20.00: Argentinski film

  • KLAN
  • Sezona lova u Patagoniji

 

NEDJELJA, 05.02 

 

DOMA TV: 19.55: Djevojka od milijun dolara

“Djevojka od milijun dolara” ponavlja oskarovski uspjeh “Nepomirljivih” – četiri kipića, dva za Eastwooda po jedan za Hilary Swank i Morgana Freemana. Potresna priča o Maggie Fitzgerald (sjajna Hilary Swank) koja sanja uspjeh u boksu, priliku da postane profesionalka govori o tome koliko život za neke ljude može biti prokleto težak i nesretan. Eastwood glumi Franka umornog, zaboravljenog boksačkog trenera koji u početku odbija trenirati Maggie (ima loš osjećaj), ali popušta pred Maggienom upornošću. Iskusni vuk imao je pravo – priča doista ima tragičan kraj u kojem Frank ima važnu, najvažniju ulogu. Priču pripovijeda Morgan Freeman (znamo svi kako zvuči kada Freeman pripovijeda) koji je Frankova desna rukaEmotivan i na kraju priče tragičan “Djevojka od milijun dolara” još je jedan prokleto dobar film directed by Clint Eastwood.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime