Naslovnica Novo VIKEND TV PREPORUKE

VIKEND TV PREPORUKE

40
0
Photo: Kimberley French/20th Century Fox

PETAK, 02.12

 

HTV 1, 21.10: TRI PLAKATA IZVAN GRADA 

“All this anger, man, it just begets greater anger.”

Dugo se u kino dvoranama nije pojavio film s više bijesa, tuge, nasilja i traumatiziranih likova kao što je “Tri plakata izvan grada”. Također, dugo se nije pojavio zabavniji i duhovitiji film od “Tri plakata izvan grada”. Da, McDonagh je snimio film natopljen crnim humorom kao komentarom i(li) sastavnim detaljem ozbiljnih tema, ljudskih sudbina u gradiću na kraju svijeta. Način na koji McDonagh odnosno protagonisti filma komentiraju ozbiljne životne, društvene teme originalan je i nesvakidašnji. Neke gledatelje će šokirati, mnoge nasmijati, dosta će ih se zamisliti nad viđenim, ali nitko ravnodušan ostati neće. Redatelj je inspiraciju za film pronašao u stvarnom životu – od ideje do realizacije prošlo je desetljeće, ali čekanje se isplatilo- “Tri plakata izvan grada” jedan je od najboljih filmova desetljeća u kojem možemo gledati izuzetne glumačke izvedbe (glavni glumački aduti filma su Sam Rockwell, Woody Harrelson i briljantna Frances McDormand).

 

HTV 3, 23.00: Bili jednom ratnici

Jedno od najugodnijih iznenađenja filmske 1994. godine bio je novozelandski redatelj Lee Tamahori i njegov dugometražni prvijenac “Bili jednom ratnici”. Priča o zajednici Maora, starosjediocima Novog Zelanda i njihovom životu u predgrađu Aucklanda. Žestoka i slojevita drama o (ne)snalaženju Maora u novim okolnostima novom, modernom društvu promovirala je redatelja (kasnije je Tamahori, između ostalih, potpisao “Umri drugi dan”, “Na rubu divljine” i “Mulholland Falls”) i Temeure Morrisona.

 

SUBOTA, 04.12 

 

HTV 3, od 20.05: Posebni dodaci: Wim Wenders

  • Paris, Texas
  • Nebo nad Berlinom

 

RTL 2, 20.15: Dan obuke

“To protect the sheep you Gotta catch the wolf, and it takes a wolf to catch a wolf.”

Jedan od rijetkih filmova u kojem je Denzel Washington negativac. On je Alonzo Harris, korumpirani kriminalac s policijskom značkom koji dobiva novog partnera. Alonzo upoznaje Jakea s poslom, ali dan obuke je unaprijed isplaniran…

Denzel Washington kao negativac? Nema problema – vrlo dobro izdanje i “Oscar” za glavnu ulogu. Vrlo dobar je i Ethan Hawke kako Jake. U filmu nastupaju i Eva Mendes, Scott Glenn i Tom Berenger.

 

NOVA TV, 23.00: Povratnik

Kako bi konačno potvrdio nominaciju za “Oscara” Leonardo DiCaprio se morao vratiti iz mrtvih. Takva je, naime, priča inspirirana istinitim događajima iz života Hugha Glassa. Glass je bio osuđen na smrt, ali se vratio i osvetio. Sukob ženke grizlija i glavnog protagonista jedan je od najupečatljivijih filmskih trenutaka posljednjih godina. “Povratnik” je vizualno atraktivan film koji secira ljudsku prirodu, kaos i destruktivnost. U filmu nastupaju i Tom Hardy, Domhnall Gleeson i Will Poulter.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

 

 

HTV 1, 20.15: Kramer protiv Kramera

Na dodjeli “Oscara” 1980. godine Hoffman osvaja prvi zlatni kipić. Osvojio je glumac glavnu nagradu za nastup u filmu “Kramer protiv Kramera. Drama o raspadu braka i borbi za skrbništvo nad malenim Billyjem realno je prikazan dio životne priče glavnih protagonista filma. Uz Hoffmana “Oscara” je osvojila Meryl Streep u u ulozi Joanne, bivše supruge Teda Kramera (Hoffman). Spomenuti vrijedi i inspiriranu režiju Roberta Bentona kao i glumačku izvedbu malenog Justina Henryja.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime