Naslovnica Novo TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

322
0
Foto: Netflix

Novi tjedan, stari broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim i svjetskim kino blagajnama. “Wakanda Zauvijek” i nakon tri tjedna prikazivanja drži vrh – ukupna zarada filma trenutno iznosi više od 675 milijuna dolara.

U odnosu na prošli vikend četiri su noviteta u top 10. Na drugom mjestu je animirani “Čudesni svijet”, novi projekt “Walt Disney Animation” studija. U prvom je vikendu “Čudesni svijet” ostvario zaradu od gotovo 12 milijuna dolara (ukupna zarada u svjetskim kinima iznosi 27. 8 milijuna). Rezultati ispod očekivanja – dovoljni za drugo mjesto.

Zanimljiv je novitet na trećem mjestu – riječ o drugom filmu “Nož u leđa” serijala koji je snimljen pod etiketom “Netflixa”. Premijera filma na streaming servisu najavljena je za 23.12 – prije dostupnosti na “Netflixu” “Nož u leđa 2” može se (po)gledati u američkim kinima. Zarada u prvom vikendu iznosi 9.6 milijuna dolara – hoće li “Netflix” više pažnje posvetiti kino distribuciji filmova vlastite proizvodnje vidjet ćemo u mjesecima i godinama koje dolaze.

Treći novitet je ratna drama “Devotion” (glavne uloge Jonathan Majors i Glen Powell) koja je u prvom vikendu prikazivanja ostvarila zaradu od devet milijuna dolara – dovoljno za četvrto mjesto.

U top deset se probio i novi film Stevena Spielberga“Fabelmanovi” su u ograničenoj distribuciji zaradili 2.2 miijuna dolara i dosegnuli sedmo mjesto.

 

 

TOP 10:

 

  1. BLACK PANTHER: WAKANDA ZAUVIJEK
  2. Čudesni svijet
  3. Nož u leđa 2
  4. Devotion
  5. Meni
  6. BLACK ADAM
  7. FABELMANOVI
  8. Bones and All
  9. Karta za raj
  10. The Chosen Season 3: Episode 1 & 2 

 

 

Prethodni članakRECENZIJA: 1899 – Kud plovi ovaj brod…
Sljedeći članakVIKEND TV PREPORUKE
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime