PET SERIJSKIH PREPORUKA (peti dio)

Vrijeme je za novo poglavlje GOODTALKING preporuka za serije koje nisu iz SAD-a. Pet serija vrijednih Vaše pažnje su..

 

STRANGER (Bimilui Soop) – Južna Koreja

 

Dvije sezone, 32 epizode

Južnokorejska kinematografija odavno je osvojila brojne ljubitelje filma diljem svijeta – kao što je nekada “Oldboy” skrenuo pozornost na filmove koji dolaze iz Južne Koreje tako je “The Squid Game” mnogima potaknula znatiželju za tamošnjim serijama. Jedna od onih koja je vrijedna gledanja svakako je “Stranac” iliti Stranger ili u originalu “Bimilui Soop”. Radnja prati detektivku Han Yeo-Yin i tužitelja Hwang Si-Mooka. U potrazi za ubojicom dinamični duo otkriva političku korupciju i stvari postaju sve opasnije i zamršenije. Lik tužitelja posebno je zanimljiv zbog njegovog problema koji zapravo u poslu koji obavlja postaje prednost -Hwang Si-Mook je u djetinjstvu, tijekom operacije izgubio sposobnost empatije. “Stranger” je pravi predstavnik Južne Koreje – slojevita serija koja vješto kombinira žanrove – naravno, triler i akcija su najzastupljeniji.

 

ŠUMA (La Fore) – Francuska

 

Šest epizoda

Jedne noći, negdje u Ardenima tinejdžerica Jennifer …nestaje. Istragu odnosno potragu za Jennifer vodi lokalna policajka Virginie Musso (bliska s Jennifer što nije nevažno za priču) te vanjski suradnik Gaspard Deker. U istrazi pomaže i Eve… Zaplet je rutinski, ali “Šuma” krije tajne koje istražitelji (ali i gledatelj) moraju otkriti. Ispod površine mirnog i dosadnog mjesta skrivaju se neočekivana otkrića. Dojmljiv je ugođaj serije koju autorski potpisuje Delinda Jacobs dok u glavnoj ulozi nastupaju Samuel Labarthe, Suzanne Clement i Alexia Barlier.

 

Foto: Screenshot

ŠUTNJA – Hrvatska, Njemačka

 

Jedna sezona, šest epizoda – u planu su druga i treća sezona

Prva domaća serija koju je HBO Max uvrstio u ponudu temeljena je na književnom predlošku osječkog novinara Drage Hedla. Serija je snimana u Hrvatskoj i Ukrajini (Kijev) i počinje kada ribolovac na obali Drave pronalazi leš mlade djevojke. Iako slučaj izgleda jednostavan otkriće mrtve djevojke početak je priče o maloljetničkoj prostituciji, korupciji i kriminalu koji vodi sve do političkog vrha. Glumačku ekipu predvode izvrsna Kseniya Mishina, sveprisutni Goran Bogdan, Tihana Lazović, Sandra Lončarić, Leon Lučev i Darko Milas.

GOODTALKING recenziju serije možete pročitati OVDJE

 

 

NA TAJNOM ZADATKU (Undercover) – Belgija, Nizozemska

 

Tri sezone, 28 epizoda

Serija “Na tajnom zadatku” počinje zanimljivim rečenicama – saznajemo kako je belgijska pokrajina Limburg najveći proizvođač voća u Zapadnoj Europi. Nije baš pretjerano važno za kriminalističku seriju – međutim, stiže i novi podatak. Riječ je o mjestu gdje se proizvodi najveća količina ecstasyja na svijetu. U takvo okruženje stižu predstavnici zakona na tajnom zadatku – Bob Lemmens iz Belgije i Nizozemka Kim De Rooij. Njihov je zadatak približiti se Ferryju Boumanu, šefu proizvodnje i distribucije ecstasyja u Limburgu i okolici. Serija je temeljena na stvarnim događajima – prva sezona je najbolja, ali i ostatak je vrijedan gledanja….

 

 

 

NA ZADATKU – Filipini

 

Jedna sezona, šest epizoda

Filipini su u središte zbivanja svjetske javnosti došli zbog kontroverzne “Operacije Tokhang” koja je označila početak suzbijanja krijumčarenja i preprodaje droge (o tome možete više saznati gledajući Popis praćenja . Međutim, izgleda kako rat protiv droge nije jedina žestoka društveno-politička tema na Filipinima. Temeljena na stvarnim događajima serija “Na zadatku” prati bivše zatvorenike koji su pomilovani kako bi odradili politička ubojstva za vladajuće strukture. Šest napetih, žestokih i provokativnih epizoda serije opasno su zagreble ispod površine sustava….

 

 

Želite još preporuka za serije koje nisu made in USA? Nema problema – možete ih pronaći OVDJEOVDJEOVDJEOVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)