NEPOZNATO O POZNATOME (epizoda prva)

Nepoznato o poznatome” nova je rubrika na portalu “Goodtalking” koja Vam u nastavcima donosi nepoznate i zabavne činjenice koje vjerojatno niste znali (ili ste možda zaboravili) o omiljenim serijama, filmovima i zvijezdama koje u njima glume.

U svakoj epizodi obrađene su zanimljivosti iz tri serije.

U prvoj epizodi Ivan Markić, autor rubrike, donosi nepoznato o tri humoristične serije. One su

“Kako sam upoznao vašu majku“ (How I Met Your Mother)

“Klub otpisanih” (Community)

“Teorija velikog praska” (The Big Bang Theory

 

KAKO SAM UPOZNAO VAŠU MAJKU

 

CBS Photo Archive/Getty Images

 

Popularna humoristična serija se kroz 9 sezona emitirala od 2005.godine.

U središtu priče su dogodovštine u New Yorku ekipe koju čine Ted (Josh Radnor),Robin (Colbie Smulders),Marshall (Jason Segel),Lilly (Alyson Hannigan) i Barney (Neil Patrick Harris).

Pripovjedaču koji je stariji Ted Mosby iz 2030.godine glas je “posudio” pokojni Bob Saget, poznat po ulozi u “Punoj kući” i kao voditelj showa “Američki kućni video”.

Iako se radnja događa u New Yorku većina serije je snimljena u Los Angelesu.

Kao i u većini drugih serija za glavne uloge su prvotno razmatrani neki drugi glumci- tako je Jennifer Love Hewitt zamalo utjelovila Robin a kao karizmatični Barney umalo se pojavio Jim Parsons.

“HIMYM” ima zaraznu pjesmu koja svira na početku svake epizode. Autori serije Carter Bays i Craig Thomas imaju bend “The Solids” i izvode pjesmu “Hey Beautiful” koja je korištena za naslovnu temu. Bays pjeva i svira gitaru a Thomas svira bubnjeve.

Bays i Thomas imali su cameo uloge u epizodi gdje Barney pokušava zavesti žensku pozivanjem hitne pomoći. Dvojac glumi bolničare.

Stvarni partneri glumaca su se pojavili u manjim ulogama.

Scooter kojeg je utjelovio David Burtka bio je s Lilly u srednjoj školi dok je glumac stvarni partner Neila Patricka Harrisa.

Alexis Denisof je u stvarnom životu suprug od Alyson Hannigan – u seriji interpretira Robininog suvoditelja Sandyja Riversa.

Taran Killam je suprug Cobbie Smulders a u seriji se pojavio kao dva lika – prvi je bio Derrick zatim je postao i Gary Blauman.

“The Bro Code” knjiga stvarno postoji, može se kupiti i donosi sva pravila “napisana” od strane Barneyja Stinsona.

“HIMYM” su imali tradiciju dovoditi u gostujućim ulogama glumce iz “Buffy: Ubojica vampira” pošto je Hannigan bila jedna od glavnih uloga u spomenutoj seriji. Tako su se u “HIMYM” još pojavili i Alexis Denisof kao Sandy Rivers, Danny Strong kao jedan od Marshallovih kolega te Tom Lenk kao barmen.

Sat u stanu u kojem žive Ted i Marshall uvijek je pokazivao 4:20 osim u drugoj epizodi sedme sezone gdje pokazuje 2:10.

Barney ima popularnu uzrečicu “Suit up!” poznatu svakom pravom obožavatelju serije. Od svih epizoda u kojima se Barney pojavljuje samo 18 puta ne nosi odijelo. 

 

KLUB OTPISANIH

 

Photo: NBC

 

Humoristična serija koja se emitirala od 2009.godine kroz šest sezona.

Propali odvjetnik Jeff Winger (Joel McHale) spletom okolnosti završi na Greendale Community koledžu gdje osnuje grupu za učenje sačinjenu od živopisnih likova kao što su otkačeni Abed i Troy (Danny Pudi i Donald Glover),čudakinja Annie (Alison Brie), Jeffov ljubavni interes Britta (Gillian Jacobs) i drugi.

Donald Glover tri je godine radio kao jedan od scenarista u seriji  “30 Rock” prije nego je dobio ulogu Troya Barnesa.

Autor serije Dan Harmon stvorio je odličan tandem Troy i Abed, ali prvotno je zamislio da Troy s Pierceom (Chevy Chase) ima takav odnos. Međutim kako su glumci koji glume Troya i Abeda postali i privatno jako dobri tako su i njihovi likovi počeli sve više vremena provoditi zajedno.

Braća Russo redatelji su filma Kapetan Amerika: Ratnik zime – taj posao su dobili upravo zahvaljujući ovoj seriji pošto su Marvel glavešine bili impresionirani njihovim radom na dvodijelnom finalu druge sezone ove popularne humoristične serije.

Buzz Hickey, lik iz pete sezone prvotno je trebao biti utjelovljen od strane Raya Liotte koji je bio prvi izbor autora serije, ali nakon nekoliko razgovora uloga je ipak pripala Jonathanu Banksu.

Dan Harmon je otpušten nakon treće sezone zbog problema sa alkoholom. Zahvaljujući kampanji koju su u prvom redu predvodili glumac Joel McHale i fanovi serije Harmon se vratio za petu sezonu.

Posljednja sezona je kao što je Alison Brie otkrila u jednom intervjuu snimana u podrumu CBS studija u Los Angelesu ispod seta serije “Parks and Recreation”. Do izmjena je došlo zbog radova na koledžu

Za ulogu Piercea Hawthornea je jedno vrijeme razmatran Patrick Stewart (“Star Trek : The Next Generation”) ali je na kraju ulogu dobio Chevy Chase.

Prva epizoda završava posvetom odnosno rečenicom “In Memoriam to Ted Hughes”. Hughes je najpoznatiji po radu na nekim od najpopularnijih filmova osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. Epizoda ima reference i na Hughesov kultni film “The Breakfast Club”  –  dvanaestoj epizodi iste sezone Anthony Michael Hall ( štreber u spomenutom filmu) je nasilnik koji izaziva Jeffa na dvoboj.

 

TEORIJA VELIKOG PRASKA

 

Photo: Erik Voake/CBS ©2018 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved.

 

Priča o zgodama i nezgodama šašavih štreber i njihovoj zgodnoj susjedi, konobarici Penny na prvu je osvojila gledatelje. “Teroija velikog praska” trajala je dvanaest sezona, početak je bio 2007. godine.

Popularni sitcom je nerijetko imao reference iz pop kulture kao i legendarne glumce u gostujućim ulogama što mu je dalo posebnu draž.

Od 2017.godine emitira se i spin off serije pod naslovom “Mladi Sheldon” – šesta sezona je krenula s emitiranjem 29.rujna.

U “Teoriji velikog praska” Sheldonovu bogobojaznu majku glumi Laurie Metcalf dok u spin off seriji “Mladi Sheldon” mlađu verziju istog lika glumi Zoe Perry.

U stvarnom životu Laurie i Zoe su majka i kći.

Johnny Galecki, Sara Gilbert, Laurie Metcalf i Meagan Fay glumci iz “Teorije velikog praska” radili su i na sitcomu “Roseanne” popularnom u devedesetim godinama prošlog stoljeća.

Neil deGrasse Tyson,Brian Green,Stephen Hawking i George Smoot neki su od znanstvenika koji se pojavljuju u seriji.

Johnny Galecki koji glumi Leonarda nema problema s vidom – njegove naočale u većini scena nemaju leće.

“Soft Kitty” stvarno postoji!

Pjesmu koju Sheldonu pjevaju kad je bolestan producent serije Bill Prady je od čuo od kćerke. Kasnije je otkrio da se radi o pjesmi korištenoj u australskom TV showu “Playschool” koji se prikazivao u šezdesetim godinama dvadesetoga stoljeća.

Vjerujem kako mnogi od Vas ne znaju (ili su zaboravili) puna imena i prezimena glavnih likova. Oni su :

Leonard Leakey Hofstadter

Sheldon Lee Cooper

Howard Joel Wolowitz

Rajesh Ramayan Koothrappali 

Bernadette Mary Ann Rostenkowski Wolowitz

Amy Farrah Fowler

Penny (prezime nikad nije otkriveno)

Sara Gilbert je glumila djevojku Johnny Galeckiju dvaput – prvi puta u “Roseanne” i drugi puta u “Teoriji velikog praska”. Osim u “Teoriji velikog praska” Katey Sagal je bila majka Kaley Cuoco u komediji “8 Simple Rules”.

Penny ima samo jednu torbicu – od druge epizode prve sezone Penny, koju je u seriji utjelovila Kaley Cuoco, u svakoj sceni gdje ima torbicu nosi istu. Jednu jedinu. 

 

 

Tekst napisao: Ivan Markić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)