NAJAVA: BLIJEDOPLAVO OKO (THE PALE BLUE EYE)

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE

 

Suradnja redatelja i glumca na više projekata nije rijedak slučaj kada je o filmovima riječ. Scorsese i De Niro, DiCaprio i Scorsese, Christopher McQuarrie i Tom Cruise.…samo su neki od primjera. Recentni primjer su redatelj Scott Cooper i Christian Bale koji su surađivali na filmovima NeprijateljiČelična pravda (iako je riječ o vrlo dobrim filmovima teško se oteti dojmu kako su prošli ispod radara). Početkom iduće godine stiže i treća Cooper/Bale suradnja – riječ je o kriminalističkoj priči uz dodatak horor pod imenom “The Pale Blue Eye”.

 

Radnja filma prati događaje na West Pointu 1830. godine. Vojna akademija potresena je nizom ubojstava – istragu vodi ratni veteran sada istražitelja Augustus Landor. Tijekom istrage Landor dobiva slučajnog partnera – mladog polaznika West Pointa. Njegovo ime je Edgar Allan Poe.

Novi film redatelja Coopera inspiriran je istoimenim književnim predloškom Louisa Bayarda – Christian Bale je odabran za ulogu istražitelja Landora, Edgar Allan Poe je Harry Melling – u filmu nastupaju i Gillian Anderson, Robert Duvall, Toby Jones i Charlotte Gainsbourg.

“The Pale Blue Eye” stiže na “Netflix” 06.01.2023 godine…. 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)