Naslovnica Novo VIKEND TV PREPORUKE

VIKEND TV PREPORUKE

401
0

PETAK, 12.08

 

HTV 1, 22.40: Idioti budućnosti (Idiocracy)

Malo znanstvene fantastike, puno osebujnog i posebnog humora te društveni komentar o budućnosti ljudske vrste koja je u nekim dijelovima postala…sadašnjost. Priča filma prati ne pretjerano inteligentnog i bistrog Joea Bauersa te prostitutku Ritu koji su pokusni kunići u znanstvenom projektu Pentagona. Pokus krene u krivom smjeru, Rita i Joe se probude u 2505. godini – vremenima u kojima su glupani preuzeli kontrolu nad društvom jer pametni su izumrli. Joe i Rita postaju najpametniji na svijetu…

 

RTL, 22.50: Twister

Film katastrofe koji nije katastrofalan film – priča o lovcima na oluje bio je na drugom mjestu filmova s najvećom zaradom na kino blagajnama 1996. godine. Imao je “Twister” i dvije nominacije za “Oscara” (zvuk i vizualni efekti) – dinamična režija Jana de Bonta te glumačka ekipa koju predvode Bill Paxton, Helen Hunt i Phillip Seymour Hoffman također su razlozi za gledanje filma….

 

SUBOTA, 13.08

 

Doma Tv, 19.55: Pokojni

Martin Scorsese nije dobio Oscara za, između ostalih, “Razjarenog bika”, “Posljednje Kristovo iskušenje, “Dobre momke” (za navedene filmove Scorsese je bio nominiran – nominaciju nije dobio npr. za “Taksista”), ali je nagradu osvojio za remake filma “Pakleni poslovi”. Koliko je Oscar zakasnio s obzirom na filmografiju američkog redatelja i danas je predmet rasprave, ali bolje ikad nego nikad. Radnja obrade hongkongškog film smještena je u Boston, riječ je o kriminalističkoj drami u kojoj je Scorsese okupio sjajnu glumačku ekipu (Matt Damon, Leonrdo Di Caprio,  Jack Nicholson, Martin Sheen, Vera Farmiga…), i osvojio glavnu nagradu. Remake koji je opravdao očekivanja, potvrdio status Martina Scorsesea i usmjerio interes američkih filmaša prema recentnoj filmskoj ponudi iz Azije. Nije jednostavno napraviti remake azijskog filma – uvjerio se u takvo stanje stvari i Spike Lee kada je pokušao dotaknuti kultni status “Oldboya”.

 

RTL, 22.30: Atomska plavuša

U kino dvoranama trenutno je aktualan “Brzina metka” redatelja i i (bivšeg) kaskadera Davida Leitcha. Leitch je redateljsku karijeru počeo s kolegom Chadom Stahelskim radeći na prvom filmu “John Wick” serijala. Nakon Wicka Leitch je krenuo u samostalnu redateljsku karijeru i stvorio žensku akcijsku junakinju pod imenom Lorraine Broughton. “Atomska plavuša” ima puno akcije, Charlize Theron u glavnoj, akcijskoj ulozi, vrlo dobar soundtrack i dojmljiv retro ugođaj…

 

Htv 3, Posebni dodaci: Quentin Tarantino

  • Jackie Brown
  • Sin City

 

 

NEDJELJA, 14.08

 

RTL 2, 20.15: Nepomirljivi

Godine 1992 Eastwood se vratio vesternu i snima “Nepomirljive”. Priča o bivšem, zapravo umirovljenom plaćeniku koji se vraća u igru nagrađena je s četiri Oscara (dva su kipića pripala Clintu – za najbolji film i najboljeg redatelja, nagradu su osvojili i Gene Hackmanu za sporednu ulogu i Joel Cox za montažu) te je osvojila kritiku i publiku. Posljednji veliki vestern ispunjen je nasiljem, osvetom i krvlju – daleko od romantizirane slike Divljeg Zapada kakvog smo mogli gledati u mnogim filmovima žanra. Uz Eastwooda i Hackmana u filmu nastupaju i Anna Levine, Frances Fisher i Morgan Freeman koji će 12 godina kasnije ponovo surađivati s Eastwoodom na još jednom velikom filmu (“Djevojka od milijun dolara”).

 

HTV 2, 20.05: Rocky IV

Četvrti film “Rocky” serijala ima hladnoratovski podtekst plus osvetu. Sovjetski div Ivan Drago napada titulu najboljeg na svijetu – njegovi žestoki udarci postat će kobni za Apolla Creeda i Rocky kreće po osvetu. U SSSR-u na gostujućem terenu. Film sadrži priličnu količinu američke propagande (posebno u finalu filma), ali opet…Rocky pobjeđuje, Ivan Drago izgleda opako i četvrti film serijala vrijedi gledati. Više puta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime