Naslovnica Novo VIKEND TV PREPORUKE

VIKEND TV PREPORUKE

399
0
Photo: Castle Rock Entertainment
PETAK, 01.07

 

RTL, 22.50: Bratstvo lopova

Redateljski prvijenac Christiana Gudegasta uzor je i inspiraciju pronašao u “Vrućini” Michaela Manna. Ne, “Bratstvo lopova nije na razini “Vrućine”, ali je pristojan akcijski triler. Mjesto radnje je Los Angeles – pratimo ekipu iskusnih pljačkaša koji kreću u posljednji posao- pljačku federalnih rezervi. Glumačku ekipu predvode Gerard Butler i 50 Cent.

SUBOTA, 02.07

 

RTL 2, 20.15: Iskupljenje u Shawshanku

“Iskupljenje u Shawshanku” jedan je od najpopularnijih i, mnogima, najdražih filmova u povijesti. Film temeljen na književnom predlošku Stephena Kinga drži vrh najbolje ocijenjenih filmova na IMDB-u (9.3 ocjena – više od 2 milijuna glasova). Priča o Andyju Dufresneu i njegovom putu od slobode do zatvora i natrag krase izvrsne glumačke izvedbe Tima Robbinsa i Morgana Freemana (upravo je Red, lik kojeg interpretira Freeman i narator priče – glumčev glas postao je kasnije dio nekih dokumentarnih filmova). Film koji prikazuje život iza zatvorskih zidina, ali i, mnogima težak, povratak normalnom životu nakon odslužene kazne. Andy Dufresne se vratio iako kaznu odslužio nije. Barem ne u potpunosti…U finalu filma Andyju se pridružio i Red – simbolično, sastanak dva protagonista koji su obilježili film.

 

 

HTV 3 od 20.10: Michael Haneke

  • Ljubav
  • Skriveno

 

Doma Tv, 19.55: Neobična priča o Benjaminu Buttonu

David Fincher, ali bez serijskih ubojica, istraga i detektiva. Temeljen na kratkoj priči F. Scotta Fitzgeralda “Neobična priča…”, između ostalog, tematizira prolaznost života, vrijeme koje nikom ne oprašta. Radnja? Pratimo Benjamina Buttona, čovjeka koji je rođen star i kako vrijeme prolazi postaje sve mlađi. Film je nominiran za nagradu Oscar u 13. kategorija od kojih je potvrdio tri. Glavne glumačke snage filma su Brad Pitt i Cate Blanchett. Manju ulogu u filmu ima i Mahershala Ali.

 

 

NEDJELJA, 03.07

 

RTL, 20.00: John Wick

Plaćeni ubojica John Wick slomljen je zbog smrti voljene Helen. Ostala je tek Daisy, psić kojeg je Helen poklonila Johnu. Kada John odbije prodati automobil kriminalcu Tarasovu on ukrade automobil iz Johnove kuće i ubija Daisy. Kobna greška – Wick bi možda automobil oprostio, ali ubojstvo psića, posljednjeg poklona od Helen neće. John Wick kreće po osvetu…

Veliki uspjeh je postigao je Reeves filmom “John Wick” koji je postao trilogija – uskoro će biti i tetralogija. Akcijske scene su ludilo, film je nabijen akcijom čitavim trajanjem. John Wick i Ethan Hunt su idealni za ljubitelje akcije koji nisu oduševljeni superjunačkim svjetovima koji su postali dominantni u kino ponudi posljednjih godina.

 

HTV 2, 21.25: Priča iz Bronxa

Redatelj filma je Robert De Niro, scenarij je napisao Chazz Palminteri (gdje je nestao čovjek?) – radnja filma stavlja De Nira u poziciju suprotnu od one u kakvim smo ga navikli gledati. Dio velike, grandiozne karijere De Niro je izgradio glumeći mafijaše (“Kum”, “Dobri momci”, “Casino”, “Bilo jednom u Americi”…), ali njegov se lik u “Priči iz Bronxa” bori upravo protiv jednog od takvih mafijaša kakve je De Niro glumio. On je vozač autobuca, mirni i radišni Lorenzo koji dolazi u sukob s lokalnim kriminalcem zbog…sina. Bez obzira što De Niro nije mafijaš u filmu nastupa i Joe Pesci. Za svaki slučaj…

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime