NAJAVA: THE OFFER – kako je nastao “Kum”

“This is a story about family.”

Godina 2022. donosi nam veliku filmsku obljetnicu – pedeset godina od premijere, početka prikazivanja jednog od najvažnijih i najboljih filmova u povijesti sedme umjetnosti. KUM je premijerno prikazan 14.03.1972 godine (24.03. iste godine film je krenuo u kino distribuciju). Sve što se dogodilo nakon premijere je povijest – obljetnica premijere “Kuma” obilježava se na razne načine. Gledatelji u SAD-u ponovo će film gledati u kino dvoranama, očekuju se prigodna DVD i Blu-Ray izdanja…. Ipak, najviše se očekuje od serije “The Offer” iza koje stoji “Paramount” – serija “The Offer” koja govori o nastanku “Kuma”.

“The Offer” bi mogla postati jedna od najzanimljivijih serija godine iz (najmanje) dva razloga. Stvaranje “Kuma” pratili su brojni problemi – Coppola nije bio prvi izbor za redatelja (Leone je odbio šefove “Paramounta” jer je, između ostalog, smatrao kako scenarij previše glorificira mafiju odnosno organizirani kriminal). Coppola je prihvatio ponudu – redatelj je bio u financijskim problemima i hitno je trebao posao. Kod izbora izbora glumaca također je bilo problema – čelnici “Paramounta” nisu htjeli Branda zbog njegovog problematičnog ponašanja, ali je Coppola inzistirao (po cijenu napuštanja projekta) da Brando postane Vito Corleone. Pacino nije bio prvi izbor za Michaela, ali i tu je Coppola uspio nadmudriti glavešine.

 

Drugi razlog zbog kojeg “The Offer” intrigira je Albert S. Ruddy, producent filma (Ruddy je osvojio “Oscara” za “Kuma”, kasnije nagradu ponovio filmom “Djevojka od milijun dolara”) koji je napisao knjigu prema kojoj je serija snimljena. Ruddy je potpisan kao izvršni producent filma (tek su mu 92) tako da se može očekivati niz zanimljivosti koje su se događale iza kulisa…

Glumačku ekipu predvodi Miles Teller (Ruddy), Dan Fogler je Francis Ford Coppola, Justin Chambers interpretira Marlona Branda dok je Anthony Ippolito izabran za ulogu Pacina. Patrick Gallo je Mario Puzo – u seriji se pojavljuju i zvijezde koje nisu nastupile u filmu (Frank Sinatra, Ali MacGraw, Burt Reynolds…)

Premijera serije najavljena je za 28.04 na streaming servisu “Paramount plus”….

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)