VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 15.01

 

RTL, 22.50: LOGAN 

Bilo je nekoliko pokušaja realizacije pravog filma o jednom od najopularnijih mutanata iz X svijeta. Niti jedan nije bio uspješan sve do 2017. godine kada je u kino dvoranama prikazan “Logan”. Radnja smještena u budućnosti gdje je većina mutanata stvar prošlosti tmurna je, brutalna i emotivna priča o umiranju i iskupljenju. Charles Xavier bolesni je i dementni starac, njegov briljatni um sve više otkazuje poslušnost. Logan je umoran od života sve do trenutka kada u njegov život ne uđe djevočica imenom Laura. Djevojčica koja je Loganu sličnija nego što na prvi pogled izgleda…

“Logan” je drugačiji od svih prethodnih filmova o mutantima. Drugačiji i većini superiorniji – žestok i emotivan oproštaj od Logana i promocija nove mutantice Laure (izvrsna Daphne Keen).

 

SUBOTA, 16.01

 

Doma Tv, 22.40: Gran Torino

Redateljsko-glumački projekt Clinta Eastwooda i još jedan nezaboravan film i glavni lik. Eastwood je Walt Kowalsky, veteran Korejskog rata koji živi u Detroitu. Kowalsky je prgav, arogantan, politička korektnost ne postoji u njegovom rječniku spreman na vrijeđanje uvijek i svakoga. Vuk samotnjak koji ne želi ničije društvo (barem tako izgleda na površini) i koji proklinje zlu sudbinu koja mu je za susjede dodijelila žute. Stvari se mijenjaju kada, spletom okolnosti, u Waltov život ulazi Thao, tinejdžer iz susjedstva. Walta i Thaa spojio je Ford Gran Torino iz 1972 godine.
Walt Kowalsky izgleda, ponaša se i zvuči kao Harry Callaghan u mirovini. On je čovjek koji živi od sjećanja. Eastwood je, kako bi čitav projekt izgledao što uvjerljivije, za glumačke role angažirao pripadnike azijske zajednice Hmong. Film koji pokazuje kako pomoć i plemenitost ponekad dolaze od ljudi od kojih to nikada ne bi očekivali. Osoba koje traže iskupljenje prije završetka životne priče.

 

 

DOMA TV, 19.55: Urota (Cospiracy Theory)

Film Richarda Donnera (“Smrtonosno oružje”, “Superman”, “Pretkazanje”….) temom je aktualniji danas nego 1997. godine kada je premijerno prikazan. Mel Gibson je taksist opsjednut teorijama zavjere. Zapravo, on živi u skladu s teorijama u koje vjeruje. Međutim, pokazat će se kako je jedna od mnogih teorija istinita i Fletcher postaje meta tajanstvenog doktora Jonasa i njegovih ljudi. Jedina koja pokušava pomoći Jerryju je Alice, zaposlenica Ministarstva pravosuđa u koju je Fletcher zaljubljen. Teorije zavjere, akcija i napetost – Mel Gibson, Julia Roberts i Patrick Stewart = “Urota”.

 

 

HTV 3, od 20.15: Posebni dodaci – Claude Chabrol

  • Izvršenje (La Ceremonie)
  • Mesar (La Boucher)

NEDJELJA, 17.01

HTV 2, 20.05: Za šaku dolara

Prvi film dolarske trilogije (uz “Za dolar više” i “Dobar, loš, zao”) Sergia Leonea upoznaje nas s revolverašem koji dolazi u grad i postaje dvostruki plaćenik u sukobu dvije obitelji. Clint Eastwood, vestern s okusom špageta, Leone i Morricone….previše je razloga za gledanje jednog od najboljih vesterna u povijesti…

 

DOMA Tv, 19.55 – Gospodar prstenova: Povratak kralja

Završetak jedne od najboljih i najvažnijih trilogija u povijesti filmva. “Povratak kralja” osvojio je veliki broj nagrada – spektakularan obračun dobra i zla donio je novog kralja koji se poklonio pred Hobitima.

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)