Naslovnica Aktualno VIKEND TV PREPORUKE

VIKEND TV PREPORUKE

272
0
Photo: 20th Century Fox

PETAK, 03.12

 

HTV 1, 20.10: Tri plakata izvan grada (Three Billboards Outside Ebing, Missouri) – (2017)

Dugo se nije pojavio film s više bijesa, tuge, nasilja i traumatiziranih likova kao što je “Tri plakata izvan grada”. Također, dugo se nije pojavio zabavniji i duhovitiji film od “Tri plakata izvan grada”. Da, McDonagh je snimio film natopljen crnim humorom kao komentarom i(li) sastavnim detaljem ozbiljnih tema, ljudskih sudbina u gradiću na kraju svijeta. Način na koji McDonagh odnosno protagonisti filma komentiraju ozbiljne životne, društvene teme originalan je i nesvakidašnji. Neke gledatelje će šokirati, mnoge nasmijati, dosta će ih se zamisliti nad viđenim, ali nitko ravnodušan ostati neće. Redatelj je inspiraciju za film pronašao u stvarnom životu – od ideje do realizacije prošlo je desetljeće, ali čekanje se isplatilo- “Tri plakata izvan grada” jedan je od najboljih filmova posljednjih godina u kojem možemo gledati izuzetne glumačke izvedbe (glavni glumački aduti filma su Sam Rockwell, Woody Harrelson i briljantna Frances McDormand).

 

SUBOTA, 04.12

 

HTV 1, 20.10 – Nemoguća misija IV: Protokol Duh (2011)

Nevjerojatnu je izdržljivost i otpornost svih ovih godina pokazao Ethan Hunt odnosno serijal “Nemoguća misija”. Cruise ne samo da niže nastavke već, većinom, drži određenu kvalitetu bez obzira o kojem broju je riječ. U četvrtom filmu Hunt je ponovo optužen za nešto što učinio nije – ulog je ogroman, potencijalni sukob između Rusije i SAD-a. Uz Cruisea u filmu nastupaju Paula Patton, Jeremy Renner, Simon Pegg i pokojni Michael Nyqvist…

 

 

HTV 3, Od 20.10 – Posebni dodaci: Paul Newman

  • Hombre
  • Hazarder (Hustler)

 

 

NEDJELJA, 05.12

 

Nova TV, 23.00: Interstellar

Nolanova odiseja u svemiru počinje u budućnosti. Zemlja je devastirana, nestašica je mesa dok je većina usjeva uništena zbog različitih razloga. Veliki gradovi su nestali, vojske su raspuštene – borba za opstanak izgleda izgubljena. Šansa za opstanak je misija astronauta Coopera koja bi trebala pronaći nove planeta za život ljudi. “Interstellar” je priča o ljudima – ljubavi, žrtvi, novom početku i upozorava na potrebu očuvanja jedinog nam planeta. Kao uzora prema kojima je film nastao redatelj je spomenuo “Odiseju u svemiru”, “Blade Runnera”, “Metropolis” i “Blago Sierra Madre”. Film sadrži nekoliko iznimno uvjerljivih emotivnih trenutaka za koje je zaslužna glumačka ekipa koju predvode Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway i Michael Caine.

 

 

DOMA Tv, 19.55: Ubojice (Assassins)

Eksplozivan i dinamičan prikaz nadmetanja plaćenih ubojica – jedan je iskusni i duhovima prošlosti progonjeni (Stallone), drugi je nemilosrdni, dokazivanja željni konkurent (Banderas). Njihovi putevi se spajaju kada dobiju zajedničku metu pod imenom Electra (Julianne Moore). “Ubojice” su okupile vrlo zanimljivu ekipu – redatelj filma je Richard Donner (“Smrtonosno oružje”, “Pretkazanje”, “Superman”, “Goonies”…) dok su na scenariju (uz Donnera) radili tada braća, danas sestre Wachowski koji će kasnije snimiti Matrix trilogiju….

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime